NE HAGYD FIGYELMEN KÍVÜL A LÉLEK HAZAHÍVÓ HANGJÁT!

"A Lélek és a menyasszony ezt mondják: Jövel! És aki hallja, ezt mondja: Jövel! És aki szomjúhozik, jöjjön el; és aki akarja, vegye az élet vizét ingyen." (Jelenések könyve 22:17)Robert Fulghum 1984-ben a hongkongi repülőtéren várakozott gépe indulására. Ez alkalommal azonban másként telt az idő, mint általában, ugyanis a mellette ülő fiatal hölgy magában zokogott. Amint Robert vigasztalni próbálta, elpanaszolta, hogy már három órája ül ott nagy bánatában, mert elvesztette a jegyét. Most bajban van, mert sem pénze, sem barátai, és a gépe is hamarosan indul. Egy idős házaspár is odalépett, hogy Roberttel együtt vigasztalják a fiatal lányt. Végül sikerült rábeszélniük, hogy ebédeljen velük. Amint a hölgy felállt, és megfordult, hogy összeszedje a poggyászát, úgy felsikoltott, mintha megcsípték volna. Ott volt a jegye! Már három órája rajta ült!

Ha elfogadtad Jézust Megváltódnak, akkor kaptál jegyet, amellyel igénybe veheted a Szentlélek hatalmát (Efézusbeliekhez írt levél 1:13; Csel 1:8). Amit Isten megmutatott Jánosnak a megváltottak öröméről, az igaz ránk nézve is: mindazok, akik elfogadják a Szentlélek hívását, nem csak maguk nyernek örömet, de abban a csodálatos kiváltságban is részük lehet, hogy szolgálatukat a Lélek ruházza fel mennyei erővel. Vajon te is rajta ülsz a jegyeden? Csak ücsörögsz, és siránkozol a gyülekezet lelki tespedése fölött, s közben te magad is lekésed a gépedet?

Amikor a Szentlélek kitöltetik a késői esőben, megtörténhet, hogy "körülöttünk mindenhol hull az emberek lelkére, mi pedig észre sem vesszük, és meg sem kapjuk" (Ellen G. White). Biztos vagy abban, hogy nem ez történik most veled is? Vajon a jegyeden ülsz, vagy buzgóbban imádkozol, mint valaha, azért, hogy többet kapj a Szentlélek áldásaiból? Isten kész most egyaránt rád árasztani a korai és késői esőt. Jöjj most, és hozz másokat is magaddal! Nálad van a jegy, és a járat indulásra kész!

Imádság a mai napra
"Uram, köszönöm, hogy ebben az évben sokat tanulhattam barátomról, a Szentlélekről, és imádkozhattam kitöltetéséért. Add meg nekem azt a legnagyobb örömöt, hogy ingyen ihassak az élet vizéből! Dicsőítsd meg életemben Jézust sokkal teljesebben, mint valaha!"