AZ ÚR MEGISMERÉSE

''Ismerjük hát el, törekedjünk megismerni az Urat. Az Ő eljövetele bizonyos, mint a hajnal.''
(Hóseás próféta könyve 6. fejezetének 3. verse)Krisztus eljött, hogy a megváltás útjára tanítsa az embert. Olyan egyszerűvé tette ezt az utat, hogy még egy kisgyermek is járni tud azon. Felszólítja a tanítványait az Úr felől való ismeretszerzésre. Amint naponta követik a vezetését, megtanulják, az Ő eljövetele bizonyos, mint a hajnal. Láttátok a felkelő Napot és annak fokozatos áttörését a Földön és az égen. A hajnal lassanként tör elő a Nap felbukkanásáig, majd a világosság sugarai egyre erősebbé és tisztábbá válnak, amíg a dél teljes dicsősége el nem érkezik. Ez csodálatos leírása annak, amit Isten szeretne megtenni a gyermekeiért a keresztényi tapasztalatuk tökéletesítésére. Ha készséggel engedelmeskedünk Isten rendelésének, akkor a számunkra adott világosságban járva az utunkat, a tapasztalatunk mindaddig egyre erősödik és mélyül, amíg a Krisztusban való férfiúság teljességére nem jutunk. Krisztus nem a nemzetek felett való uralkodóként vagy királyként jött a Földünkre. Alázatos emberként jött, hogy kísértést szenvedjen, és győzzön a kísértés felett, és - mint ahogyan nekünk is kell - növekedjen az Úr ismeretében. Az életének tanulmányozása által megtanuljuk, hogy mennyi mindent kész megtenni Isten Jézuson keresztül a gyermekeiért. Azt is megtudjuk, bármilyen nehéz is a próbánk, soha nem haladhatja meg mindazt, amit Krisztus elszenvedett azért, hogy megismerhessük az út, az igazság és az élet forrását.

Az életünket az Ő példájához igazítva, mutassuk be, hogy milyen nagyra értékeljük az értünk hozott áldozatát. Amint a virágok a Nap felé fordulnak, hogy a mindent megvilágító sugarai tökéletesítsék a szépségüket és az arányosságukat, hasonlóképpen kell nekünk is az igazság Napja felé fordulni, hogy ránk ragyogjon a mennyei fény, és a jellemünk hasonlóvá legyen Krisztuséhoz. Hogy szent és Istennek tetsző életet élhessünk, épp oly mértékben függ Krisztustól, mint a szőlővessző növekedése a szőlőtőkétől, amelyből a gyümölcshozáshoz szükséges erőt nyeri. Tőle elszakadva, híjával lesztek az erőnek és életnek, aminek segítségével a kísértéssel szembeszállhattok, és a kegyelemben és szentségben növekedhettek. Ha viszont benne maradtok, az életetek az övéből sarjadzik, nem száradtok el, és terméketlenekké sem váltok. Folyópartra ültetett fához lesztek hasonlókká.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!