JÓ ÉS ROSSZ KOMPROMISSZUM

Manapság a kompromisszum nem helytelen szó. Sokszor csodálatos dolognak számít segíteni, gondoskodni valakiről, és fenntartani az egyetértést és békét a kapcsolaton belül.A házasságban a megállapodás a házi békét, a nyugalmat ösztönzi. A hőfokszabályozót én 75 százalékra szeretem állítani, de a feleségem inkább a gazdaságosabb 68 százalék híve. Ezért megállapodtunk a 72-es százalékban, így jól kijöttünk. Ez a kompromisszum egy lényegtelen dolgon keresztül mutatja meg a szelíd és béketűrő lelkületet. Ám amikor a keresztények az igazság alkotóelemeivel kapcsolatban egyezkednek - feláldozva ezzel a bibliai erkölcsi elveket - azért, hogy elérhessék a békét, akkor ez végzetessé válik. Martin Luther szavaival élve:

"Béke, ha lehetséges, igazság minden áron."

Sátán célja a hívőkkel kapcsolatban elsősorban az, hogy lépésről lépésre megpuhítsa az elszántságukat, hogy engedj itt egy kicsit, ott egy kicsit, és mielőtt észrevehetnéd, mi történt, a meggyőződésedet az ő elveire cserélted. Ilyen rövid írásban is csábító erkölcsi villámháborút indítani, ami olyan összetett területeket céloz meg, ahol az egyház kompromisszumokat köt. Felsorolhatnék rengeteg keresztény alapelvet és szabályt, amelyet a megállapodás oltárán áldoztak fel azért, hogy elfogadást nyerjenek a világtól.

Sátán célja a hívőkkel kapcsolatban elsősorban az, hogy lépésről lépésre megpuhítsa az elszántságukat


Írhatnék a világi zene veszélyes irányzatairól és az "időszerű" istentisztelet fajtáiról, az ellenőrizetlen anyagelvűségről és az azt követő adósságokról, a babiloni diétáról és egészégi szokásokról, az abszurd és sokat mutató ruhákról és díszítőkről, a népszerű szórakozások forgatagáról, amelyek

szellemileg érzéketlenné teszik a hívők elméit.

Akár felvethetném a legveszélyesebbik konformizmust: a leforrázott, általános hitet, amiben a hívőknek nincs szükségük megtagadni önmagukat és felvenni keresztjüket. Mindegyik kompromisszum a szívében gyengítette az evangélium erejét, és elfojtotta az egyház fejlődését. (Sajnos az írás terjedelme nem teszi lehetővé a kérdések részletes kifejtését.) Ehelyett azokra az elvekre figyelmeztetek, amelyek kompromisszumhoz, alkalmazkodáshoz vezetnek, illetve hogyan tudunk ellenállni annak a kísértésnek, hogy az ördöggel összhangot találjunk.

Állást foglalni Egy méret, ami mindenkire jó


Ezeket is ajánljuk


# Hit-bizalom # Kompromisszum # Archívum

Zárd be elmédet a konformizmus előtt!

Csak egy kicsit

Alku vagy harc