A SZERETET NEM OTROMBA

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?"Aki nagy hangon áldja az ő barátját, reggel jó idején felkelvén; átokul tulajdoníttatik néki."
(Példabeszédek 27:14)

• Otrombaságnak azt nevezzük, ha olyasmit teszünk vagy mondunk, ami által társaságunk kellemetlenné válik a másik számára. És senki sem szeret egy otromba ember társaságában lenni.

• A szeretet ad a jó modorra. Amikor egy kapcsolatban a szeretet vezérel bennünket, igyekszünk úgy viselkedni, hogy a másik kellemesen érezze magát a társaságunkban. A házasságban ez felfrissülést hoz.

• Érdemes feltenni magunknak a kérdést: ha a társunknak jellemeznie kellene bennünket, akkor vajon milyen képet festene rólunk? Vajon jó érzést váltok ki belőle a viselkedésemmel?

"És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük!"
(Lukács 6:31)

"A bölcs ember szájának beszédei kedvesek." (Prédikátor 10:9)


Amennyiben szeretnél alaposabban megismerkedni a 40 nap varázsával, itt meg tudod vásárolni a könyvet: https://www.immanuel.hu/konyv.php?id=21

A filmet pedig megtekintheted itt:
https://nicelife.hu/galeria/film/fireproof.php

A szeretet figyelmes A szeretet nem gerjed haragra

Ezeket is ajánljuk


# Kapcsolataink # Merjszeretni # Archívum

A szeretet hűséges

A szeretet nem gerjed haragra

A szeretet közbenjár