A SZERETET TÜRELMES

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?"Legyetek teljesen alázatosak és szelídek; legyetek türelmesek, elhordozván egymást szeretetben."
(Efézus 4:2, az angol NIV nyomán)

• A szeretet két pillérre épül, melyek a türelem és a kedvesség. A szeretet minden más jellemzője ennek a két alaptulajdonságnak a gyakorlati megnyilvánulása.

• A szeretet tehát türelemre fog indítani, ezért a negatív helyzetekben is pozitívan reagálsz majd. Tény, hogy senki sem szeret egy türelmetlen ember közelében lenni.

• Ha a házastársad megbánt, visszavágsz, vagy uralkodsz magadon? Ha haragosan reagálsz, akkor mérgezed a környezeted, pedig gyógyíthatnád is. A türelem azonban bölccsé tesz.

"Aki késedelmes a haragra, nagy megértéssel rendelkezik,
de a hirtelen haragú a bolondságot magasztalja fel."

(Példabeszédek 14:29, angol fordítás)

"Azért szeretett atyámfiai, legyen minden ember gyors a hallásra,
késedelmes a haragra."
(Jakab 1:19)


Amennyiben szeretnél alaposabban megismerkedni a 40 nap varázsával, itt meg tudod vásárolni a könyvet: https://www.immanuel.hu/konyv.php?id=21

A filmet pedig megtekintheted itt:
https://nicelife.hu/galeria/film/fireproof.php

  A szeretet kedves

Ezeket is ajánljuk


# Kapcsolataink # Merjszeretni # Archívum

A szeretet engedi a másikat érvényesülni

Szeretet és Isten szerinti élet

A szeretet felelősségre vonható