RANDIZÁS, TISZTÁN 1/2.

Tizenévesnek lenni többek között azért is izgalmas, mert a fiúk kezdik felfedezni a lányokat. A társkeresés olyan természetes, mint hogy a nap reggel felkel. Ezzel jár együtt a randevú, amikor egy megbeszélt időpontban találkozol egy másik nembeli személlyel.A randevúzás előnyei:
Először kényelmetlen lehet egyedül lenni egy lánnyal vagy egy fiúval, de később feloldódsz, hogy ne legyél gátlásos és fesztelenül, természetesen viselkedj a másik nembelivel. A randevúzás segít kifejleszteni a személyiségedet. Megtanulod, hogyan viszonyulj a különböző helyzetekhez, hogy növekedj és fejlődj a kapcsolataidban. A randevúzás segít a párválasztásban. A legtöbb fiatal szeretne egy nap megházasodni. A baráti együttlétek módot adnak arra, hogy találkozz az esetleges későbbi házastársaddal. Segít abban, hogy eldöntsd, milyen társat szeretnél a házasságban.

A randevú veszélyei:
A randevú veszélyes is lehet annyiban, hogy olyat tehetsz, ami komolyan lerontja a jövőbeli boldogságodat és egy sikeres házasság esélyeit. A fiatalok hajlamosak ezt gondolni: "Az egész élet előttem van még. A mostani döntéseim nem sokat számítanak." De igen, számítanak. Magatartásod és tetteid meghatározzák a hátralévő életed és jövendő házasságod minőségét.

Kivel randizz?
Amikor randira készülsz valakivel, bizonyos értelemben elfogadod azt a személyt. Egy lánynak tudni illik valamit arról a fiúról, akivel randizni megy, például milyen a híre, a körülményei. Minden lánynak meg kell tanulnia, hogy jobb otthon maradnia, mint a nem megfelelő fiúval randevúznia. Ugyanez igaz a fiúkra is vonatkozik.

Előfordul, hogy egy lányt megkér a barátnője, hogy menjen el vele egy "vak randevúra". Ez egy olyan fiúval való találkozást jelent, akit az illető lány még soha nem látott. Lehet ez egy csodálatos találkozás is, de kellemetlen helyzetbe is kerülhetsz. Csak olyannal randevúzz, aki hasonlóképpen gondolkodik, és hasonló dolgokban hisz, mint te. Veszélyes lehet olyannal barátkozni, akinek teljesen mások az elképzelései, mint neked,

például a hitre vonatkozóan.

Hogy szólítsak meg valakit?
Fiúk, tietek az első lépés! Úgy illik, hogy a fiúk kezdeményezzenek. Ezt jó előre meg kell tenned. nem az utolsó pillanatban. Beszélj érthetően és tűnj magabiztosnak! A meghívás legyen udvarias és lényegre törő. Például ha telefonálsz: "Hello Brigi! Atti vagyok. Van kedved péntek este koncertre jönni velem?" Ne kérdezz ilyeneket: "Van programod péntek estére?" Joga van tudni, mit akarsz, mielőtt válaszol. Mindenképp nevezd meg a program típusát, hogy tudja, mit vegyen fel. Közöld az időpontot és a helyet is, hogy tudathassa a szüleivel. Ha a programban bármilyen változás van, értesítsd őt is és a szüleit is. Ha egy lány visszautasítja a meghívásod, fogadd el. Mondd ezt: "Talán majd máskor" - vagy valami hasonlót. Nem tartozik feltétlenül rád, miért utasítja vissza.

Hogy mondjak igent a meghívásra?
A lány válasza legyen udvarias. Ha elfogadja, tudassa a fiúval, hogy értékeli a meghívást, és örömmel tart vele. Ha nem, akkor egyszerűen mondhat ilyesmit: "Sajnálom, de nem tudok elmenni, de köszönöm, hogy hívtál." Ha jó oka van rá, miért nem tud menni, elmondhatja a fiúnak, de ne hazudjon. Lányok, nem kell mindenki meghívását elfogadnotok. De ha egyszer elfogadtál egy meghívást, ne mondd le valami "jobbért", ami közbejön. Tudasd a szüleiddel, hova mentek, és mikor érsz haza.

Helyes viselkedés a randevún:
Fiúk, menjetek be a lányért, ne fütyüljetek fel az utcáról és ne a kocsiból dudáljatok! Ha otthon vannak a szülei, mondd meg nekik, hova mentek, és kérdezd meg, mikorra legyen itthon a lányuk. Lányok, ebben ti is megállapodhattok a fiúval. A fiúk általában nem sokra tartják azokat a lányokat, akiket bármikor bármeddig elvihetnek.

Hacsak nincs más megegyezés, a fiú fizeti a költségeket. Ilyenkor a lány ne próbáljon besegíteni. Az étteremben a fiú megkérdezi a lányt, mit kér, de a fiú rendel. Fiúk, legyetek őszinték a költségvetésetekkel kapcsolatban! Lányok, ti pedig legyetek tekintettel a fiú anyagi helyzetére!

Fiúk, ha megváltozik a terv az úti célra vagy a távolmaradási időre nézve, szóljatok haza a szülőknek. Ezt a korrektséget mindkét szülőpár értékeli. Baj esetén pedig tudják, hogy hol keressenek. A fiú dolga, hogy a lányt a megbeszélt időre hazakísérje, de ne induljon addig haza, míg a lány el nem köszön tőle, és be nem ment a házba. Tehát lányok, itt rajtatok van a sor. Valami ilyesmit kell mondani: "Örültem az estének. Köszönöm, hogy meghívtál."

Mi van, ha nem jársz senkivel?
Nem minden fiatal randevúzik, ha te is ide tartozol, attól még nem dől össze a világ. Légy kedves, őszinte és tanúsíts érdeklődést mások iránt. Törekedj a testi és gondolati tisztaságra. Ha nem vagy "nagy koponya", légy szorgalmas. Nem mindig a legtehetségesebbek nyernek, hanem, akik kitartóak és beleadnak mindent.

Próbálj meg kiemelkedni valamiben a többiek közül. Tanulj valamilyen hangszeren vagy tanulj meg valami mást, ami önbizalmat ad. Ne spórolj a kedves szavakkal és mosolyogj sokat. Nem a szép külső tesz széppé. Kedves, szelíd arc, barátságos viselkedés, belső értékek a legjobb kozmetikumok. Fejleszd a személyiséged és készségeidet. Igyekezz, hogy derék ember váljon belőled. Ha Istennek az a célja, hogy megházasodj, bizonyára találkozni fogsz azzal, akit neked szánt!

Érdemes kivárni.

Forrás: kifinet.hu
A nemi ösztön 2/2. Randizás, tisztán 2/2.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legkeményebb csapdák 1/2.

Az igaz szerelem több, mint érzés 2/2.

Bölcs választás 1/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!