RANDIZÁS, TISZTÁN 2/2.

A randevú fő célja, hogy megismerjétek egymást. Talán egy nap ő lesz a párod. Természetesen meg kell ismerned azt, akivel egy életre elkötelezed magad.Mit csináljatok egy randin?
Vannak párok, akik éveken át együtt járnak, hetente háromszor-négyszer találkoznak, s mikor összeházasodnak, rádöbbennek, hogy nem is ismerik egymást. Ennek elkerülésére próbáld jobban megismerni a másikat, mielőtt szorosabb kapcsolatot alakítanátok ki. Nem azzal ismered meg, hogy tévét néztek vagy moziba mentek. Legyél kreatív, és találj ki más programokat. Ne beszélj folyton magadról, hacsak nem kérnek meg rá.

Csók az első randevún?
Mit jelent számodra egy csók? Sokan egyfajta köszönetmondásnak tekintik. Inkább szavakban mondj köszönetet! Ha elterjed rólad, hogy már az első randevún kész vagy csókolózni, minden fiú azt fogja várni, hogy ezzel kezdd. Ha már a kezdet kezdetén csókolóztok, mit tesztek majd, ha elmélyül a kapcsolatotok? Tartogasd a csókot különleges eseményként egy különleges személy számára. Ha könnyen osztogatod, akkor olcsó és jelentőség nélküli lesz.

Az együttjárásról:
Az együtt járás egyik hátránya az, hogy természetesnek tartjátok, hogy számíthattok egymásra. Hanyag szokásokat vesztek föl. Miért legyek udvarias, ha úgyis tudom, hogy velem jön?

A másik hátrány, hogy ezzel elszigeteled magad a többiektől. Kikerülsz a forgalomból. Ebben a korban kellene minél többet megtudnod másokról. Ha több személlyel barátkozol, több személyiséget ismersz meg, megtudod, mit szeretsz, és mit nem kedvelsz másokban. Ezt fontos tudni, mikor párválasztásra kerül sor.

Az együtt járás veszélye az, hogy gyakran nemi kapcsolathoz vezet. Legtöbben nem szándékoznak eddig elmenni, de a gyakori közeli érintkezés, bizalmaskodáshoz vezet. Talán azt gondolod, te nem vagy olyan. Talán nem, de minden évben fiatalok ezrével történik meg, és veled is megtörténhet.

Hogy szakítsak?
Ha többszöri találkozás után rájössz, hogy nem ő az igazi, akkor szívesen abbahagynád, hogy mással is megismerkedhess. Hogy szakíts meg egy kapcsolatot úgy, hogy ne ejts mély sebet? A szakítás mindig fáj, de van néhány dolog, ami segíthet. Ne hagyj ott valakit minden magyarázat nélkül. Mikor szakítani akarsz, ne telefonálj, és ne sms-t írj, hanem személyesen beszélj vele. Legyél őszinte, de kedves is. Legyél rövid, de ne mondj olyat, ami megsértheti a másikat. Ha nem vagytok egymáshoz valók, előbb vagy utóbb rájöttök, hogy az volt a legjobb, hogy szakítottatok. Miután szakítottál, ne híreszteld el aleteket a barátaid közt. Ne is beszélj róla.

Szabályok a nehézségek elkerülésére:

1. Tanulj meg nemet mondani!
A legfontosabb dolog, amit egy fiatalnak meg kell tanulnia az, hogy nemet tudjon mondani. Tanuld meg határozottan és véglegesen kimondani. Mondj nemet a társaságnak, ha helytelenül jár el. Mondj nemet az erkölcstelen fiúnak vagy lánynak, aki megpróbál magával rántani.

2. Döntsd el, milyen elvekhez ragaszkodsz!
Határozd el, hogy akkor is kitartasz mellettük, ha ezzel elveszted a másikat.

3. Ne pettingelj!
A pettingelés olyan, mint a marihuána - mindig több kell belőle. Ne alacsonyítsd le magad senki kedvéért.

4. Ne gerjeszd fel a másik vágyait!
Bűn olyan szexuális vágyakat felébreszteni, amiket nem elégíthetsz ki Isten parancsolatainak megszegése nélkül.

5. Őrizd a gondolataidat!
Tartsd magad távol a szennyes weboldalaktól, a rossz filmektől. A tiszta tudat megfizethetetlen. Nem lehet tiszta a gondolatvilágod, ha szemetet öntesz bele.

6. Okosan válogasd meg a barátaidat!
Ne menj el egy fiúval. amíg be nem mutattad a szüleidnek, vagy ha édesapád vagy bátyád nem ért vele egyet. A férfiak jobban ismerik a férfiakat, mint a nők. Hasonlóképpen a nők jobban látják, milyen egy másik nő, mint a férfiak.

7. Vigyázz, hogy öltözködsz!
Mondhatsz valamit a száddal és valami egész mást azzal, ahogy öltözködsz.

8. Ne sétálj bele szándékosan a csapdába!
Ne menj fel a barátodhoz vagy hozzátok, ha senki nincs otthon. Sok fiatal semmi rosszra nem gondol, de sokan tapasztalták már keserűen, hogy nagyobb volt a kísértés annál, mint amit le tudtak volna küzdeni.

9.Vedd át a vezetést lelki ügyekben!
Isten ugyanazt a tisztaságot kívánja meg a fiúktól, mint a lányoktól. Isten azt is elvárja a férfitől, hogy lelki vezető legyen. Miéit ne kezdenéd el már most, még az ismerkedés idején?

Egy kitűnő, követésre méltó tanács: Ne tégy semmi olyat egy lánnyal, amit te se szeretnél, hogy bárki a jövendő feleségeddel tegyen.

Mit tartanak fontosnak a fiúk?

Egy felmérésben azt olvashatjuk, hogy a fiúk szerint a következő tíz dolog a legfontosabb érték egy lányban:

1. Jó beszélgetőtárs,
2. Vonzó,
3. Nőiesen viselkedik,
4. Ápolt,
5. Nem túl követelőző,
6. Pontos,
7. Jó személyiséggel bír,
8. Barátságos,
9. Jó humorérzéke van,
10. Érett hozzáállásában és viselkedésében.

Ezek a tulajdonságok mind fejleszthetők. A beszélgető képességet lehet fejleszteni, vonzó minden tiszta, egészséges lány lehet, akár szép, akár nem. A nőies viselkedést, rendezettséget, pontosságot, jó személyiséget, barátságosságot és a humorérzéket meg lehet tanulni.

Ha együtt időzöl egy fiúval, add tudtára, hogy érdeklődsz iránta! Nézz egyenesen a szemébe, mikor vele beszélsz. Figyelj, mikor ő beszél. Beszélj arról, ami őt érdekli. Ne említsd más fiúbarátaidat, és ne pletykálj. Ha többen vagytok, kitüntetett figyelembenesítsd. Légy nyugodt és természetes.

Mit tartanak fontosnak a lányok?

Ugyanabban a felmérésben tizenéves lányok a következő tíz dolgot említettek legfontosabbként:

1. Udvarias,
2. Jó beszélgetőtárs,
3. Humoros (jó értelemben),
4. Pontosan érkezik, és pontosan visz haza,
5. Őszinte,
6. Figyelmes,
7. Jó vele lenni,
8. Jó fellépésű, modorú,
9. Kedves,
10. Okosan tud helyet és társaságot választani.

Vessetek egy pillantást a listára, fiúk. Nem kell gazdagnak vagy jóképűnek lenni. Minden felsorolt dolog fejleszthető. A lányok említettek néhány olyan dolgot is, amit nem szeretnek a fiúkban:

- ha elvárják és ragaszkodnak a pettingeléshez
- ha beképzeltek
- ha az utolsó pillanatban hívnak meg a találkára
- ha nem tudatják, hova készülnek.

Forrás: kifinet.hu
Randizás, tisztán 1/2. Hogy mondj nemet? 1/2.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az igaz szerelem több, mint érzés 2/2.

Az igaz szerelem több, mint érzés 1/2.

Miért várjatok házasságkötésig? 2/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!