HOGY MONDJ NEMET? 1/2.

A legtöbb fiatal vágyik a boldog házasságra, azonban a boldogító igent számos elhatározás előzi meg. Szokásaidnak és az együtt járás idején tanúsított viselkedésednek nagyon sok köze van a házasság utáni élet minőségéhez.A fiúkat könnyű felizgatni. Nemi vágyaik könnyen felébrednek, és nem feltétlenül a szerelem miatt. Ha egy fiú azt mondja: "Szeretlek", lehet hogy úgy érti: "Szeretnék lefeküdni veled." Nemi vágyai nem bizonyítékok a szerelemre. A lányok hajlamosabbak a romantikus szerelemre. Erős karokra vágynak, biztonságra, gondoskodásra. Elsősorban nem a szexre gondolnak.

Egy tipikus lány csak akkor gondol közösülésre, ha elképzelése szerint szeretik egymást. Sok fiúnál más a helyzet: kívánhatják a nemi kapcsolatot egy lánnyal anélkül, hogy a legkevésbé is érdekelné őket a lány személye. Azt mondják: A lányok szexért cserébe szerelmet, a fiúk "szerelemért" cserébe szexet kapnak. A lányoknak meg kell érteniük, hogy nem kaphatnak igaz szerelemet szexért.

Lányok, a jövőbeli boldogságotok érdekében ismernetek kell a különbséget az igazi és a hamis szerelem között, ami általában csak nemi vágy és vonzalom. Az igazi szerelem, amire a házasságodat építheted, önzetlen. Azt kívánja, ami a másiknak a legjobb. Kész várni és áldozatot hozni. A hamis szerelem, vagy a nemi vágy azonban velejéig önző. Azonnali kielégülést akar, nincs tekintettel a másikra.

Tegyük fel, hogy egy fiúval vagy, aki tetszik neked. Azt mondja: "Igazán szeretlek. Ha te is, bizonyítsd be!" Ezzel ezt érti: "Bizonyítsd be úgy, hogy lefekszel velem!" Valóban szeret téged? Nem. Ha igazán szeretne, azt akarná, ami legjobb a számodra. De azt kéri, hogy:

- add föl a tisztaságod
- kövess el egy szörnyű bűnt
- dobd el az önbecsülésed
- tedd tönkre a hírneved
- kockáztasd, hogy olyan bajba kerülsz, ami tönkre teheti az életed.

Igazi szerelem ez? Nem. Élvezetet akar a te költségedre. Az a fiú, aki igazán szeret egy lányt, a legjobbat akarja neki és inkább levágná a jobb karját, minthogy ártson neki.

Mi rossz van a pettingelésben?
A pettingelés egymás testének szabados kezelése. Ölelkezés, csókolózás, simogatás, és a másik fél intim testrészeinek a felfedezése – nemi közösülés nélkül. Sok fiú és lány csinálja, és semmi rosszat nem látnak benne, mivel egyik sem akar túl messze menni. Azonban ami ma kielégítő szexuális izgatás, az később már nem elégít ki.

Egyik-másik fiúnak elég egy csendes de határozott "Légy szíves, ne!" kíséretében történő kézeltávolítás. Másokat csak egy pofon térít észhez. Ha a fiúra nem hat az udvarias "nem", kérd meg, hogy azonnal menjetek haza, hadd tudja meg, hogy te nem vagy erre kapható.

Lehet, hogy hihetetlen de vannak rendes fiúk is, akik rendes lányokat keresnek. Ha tényleg szeretitek egymást,

nem szükséges a szex a kapcsolatotok kiteljesedéséhez.

A szerelmeteket sokféleképpen kifejezésre juttathatjátok. Egy este az egyetem parkján egy szerelmes pár haladt keresztül. Ahogy kapuzárás előtt a lánykollégiumhoz közeledtek, látták, hagy a bejárati lépcső körül minden talpalatnyi hely már foglalt. Ez a pár azonban nem tartotta szükségesnek, hogy így mondjanak jóéjszakát egymásnak. A lépcső előtt a lány mosolyogva felnézett fiú arcába, ujját kedvesen a fiú állára tette, és ezt mondta. "Csodálatos volt. Nagyszerű vagy!" Ahogy felfutott a lépcsőn, a fiú elégedett arccal távozott. Nem támadt hiányérzete. Igaza is volt, semmi lényegesről nem maradt le. A lány elmondott neki mindent, amit hallani akar attól, akit szeret. Megmondta neki, hogy jó volt vele, csodálatosan érezte magát, nagyon szereti.

Ez a lány természetesen nem érintette meg minden fiúnak az állát. Ez a gesztus azért volt fontos a fiúnak, mert csak neki szólt. Fiúk, ne felejtsétek, hogy Isten azt akarja, hogy ti tartsátok kézben a helyzetet. Magatokra kell vállalnotok a felelősséget. Ne menj el addig, hogy a lánynak nemet kelljen mondania! Úgy bánj vele, mint ahogy szeretnéd, hogy bánjanak azzal a lánnyal, aki egy nap a te feleséged lesz.

Most dönts úgy, hogy nemet mondasz!
Lehet, hogy egy parkoló kocsiban mondasz nemet, de ezt a szívedben már jóval előtte el kell döntened. Már most fel kell készülnöd az ilyen helyzetekre. Belekerülhetsz olyan helyzetbe, amikor valaki a másik nemből tudtodra adja, hogy szívesen lefeküdne veled, vagy segítene, hogy tapasztalatot gyűjts. Ha ilyesmi előfordul, az érzelmeid összekuszálódhatnak, és nem marad időd átgondolni, hogy reagálj. Tudnod kell előre, mi a teendőd! Döntsd el magadban most, hogy értékes szerelmet akarsz, nem olcsó szexet.

Most határozd el, hogy jövendő házastársad számára tartogatod magad. Mikor nemet kell mondani, mondd határozottan és véglegesen! Ne viselkedj tutyimutyi módon! Soha ne engedd, hogy olyasmire bírjanak rá, amit nem akarsz megtenni, és amiről tudod, hogy helytelen. Itt nem csupán egy randevú sikere, hanem egész jövőd forog kockán.

"De nem akarom elveszteni"
A lányokat sokszor állítják ilyen döntés elé. "A barátom egyre jobban sürget. Tudom, hogy nem szabad, de nem akarom elveszteni." Lehet, hogy azt gondolod, hogy a legjobb mód egy fiú megtartására az, hogy mindenben engedsz neki. De lányok ezrei mondhatják el szomorú tapasztalatukat, hogy ez nem így működik.

Ha egy lány enged, legtöbbször elveszti a fiút is és a tisztaságát is. Sok lány nem érti, miért dobta a fiú, miután engedett neki. Az ok egyszerű: Sok fiút a hódítás izgalma fűti. Ha próbálkozásait siker koronázza, elveszti az érdeklődését, és továbblép, jöhet a következő. A szegény lány pedig egyedül próbálja összerakni életének darabjait. Egy másik oka is van, miért hagyja el a fiú a lányt, ha az beadja a derekát. Nem tudja többé becsülni. "Olcsóvá" válik a szemében, magasabb igényekkel másik után néz. Lányok, határozzátok el, hogy nemet mondotok a házasság előtti szexre, akkor is, ha ezzel elveszítitek azt a fiút, aki tetszik nektek.

Forrás: kifinet.hu
Randizás, tisztán 2/2. Hogy mondj nemet? 2/2.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szeretet három fajtája 2/2.

A szeretet három fajtája 1/2.

Bölcs választás 2/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!