HOGYAN MONDJ NEMET? 2/2.

Sokan úgy gondolják, hogy külön értékrend van a fiúk és a lányok számára. Istennek azonban nincs kettős mércéje. Ugyanazt a tisztaságot várja el a fiúktól, mint a lányoktól. Nem sértheted meg Isten törvényét anélkül, hogy ne szenvedd el a következményét.



Néha nem a fiú sietteti a dolgokat, hanem a lány akarja a szexet. Fiúk, ha engeditek magatokat csapdába ejteni, készüljetek fel az életre szóló keserűségre, mert biztos, hogy részetek lesz abban. Az a bölcs, aki számol a tette következményével, és ennek megfelelően cselekszik. Ha bölcs vagy, megtanulsz nemet mondani a vágyadnak, a rámenős lányoknak, akiknek nincs erkölcsi értékük, és a csoportnyomásnak, hogy olyan dolgokat tegyél, amiket később szégyellni fogsz.

Biztos, hogy erős a nemi vágyad, de te irányítsd azt, s ne fordítva. Az a fiú, aki uralkodik magán és a vágyán, erős és megbízható férfivá érik, egy napon pedig jó férj lesz belőle. Meg fogja köszönni Istennek, hogy nem keveredett a házasság előtt szexuális kalandba. A legjobb mód arra, hogy nemet mondj, ha nemet mondasz a pettingelésre.

A pettingelés nem szexuális kielégülés, hanem szexuális izgatás. Nem elégít ki. Minél többet kapsz, annál többet akarsz. A legtöbb fiatal, akinek volt nemi kapcsolata, soha nem akart addig elmenni. A lelkigondozók mindig ugyanazt a siránkozást hallják. "Tényleg nem akartunk addig elmenni!" Nem, nem akartak, de pettingeltek, és a vágyuk legyőzte őket. Remélhetőleg már elhatároztad, hogy a házasság előtt nem keresel szexuális élményt. Hasonlóan el kell döntened, hogy a pettingelést is kerülöd. Ha nem szándékozol végigmenni az úton, mire jó, ha felébreszted a vágy tüzét, azt remélve, hogy időben meg tudsz állni? Kész vagy-e engedelmeskedni Istennek ebben is, vagy nem?

Kifogás

"Mindenki ezt teszi"
Ez egyszerűen nem igaz. Persze, sok fiatal játszik a szexszel. De minden iskolában és közösségben vannak olyanok, akik ezt nem teszik. Fiúk és lányok, ne hagyjátok magatokat rábeszélni arra, amiről tudjátok, hogy nem helyes! Egy lány könnyezve ment egy keresztyén tanácsadóhoz. "Mindig is várni akartam arra a fiúra, akit Isten szánt nekem, de el sem tudod képzelni, milyen nyomás nehezedik ránk. Egy barátom egy napon kinevetett azért, mert még szűz vagyok." "Nézd – mondta a tanácsadó. – A te életedet neked kell élned, az övét neki. Ha tíz év múlva találkoztok, meglátod, ki lesz feljebb.

"Összeházasodunk, amint tudunk"
Sok lány esett már ebbe a csapdába.

"Nem tehetek arról!"
Bármit mond, ne feledd, a szex soha nem muszáj. Nem fog semmilyen agykárosodást szenvedni. Mondd meg neki, hogy álljon fel, és fusson néhány kört.

"Ha szeretnél, megengednéd"
Az a lány, aki azért enged, hogy a szerelmét bizonyítsa, csalódásnak néz elébe. Ez csak azt bizonyítja, miszerint nem volt annyi esze és akarata, hogy nemet mondjon. Ahogy már megállapítottuk, ha igazán szeretitek egymást, nem kell a szex a kapcsolatotok tartalmassá tételéhez. Sokféleképpen kifejezhetitek a szereteteket. Ha a barátod ragaszkodik a szexhez, jobban teszed, ha másik fiú után nézel.

Ne felejtsd el, nem kell mindenféle érvelésre kidolgozott választ készenlétben tartani. Az, hogy nem akarsz valamit, elég ahhoz, hogy ne tedd meg. Ha úgy gondolod, helytelen, akkor helytelen, bármit is tesznek mások. Semmi jó nincs az erkölcstelenségben. Nem csak helytelen, de egyszerűen ostobaság is. Elveszi az önbecsülésedet, és lerontja a boldog házasságra szóló esélyedet. A tisztaság csodálatos dolog.

A tisztaság hatalom.

Azt jelenti, hogy jellemes vagy, amelyhez önbecsülés és bátorság párosul. Mindenki tudja, hogy sokkal nagyobb bátorság kell kiállni amellett, amiben hiszel, mint a többséget követni.

Isten útja a legjobb!
Látnunk kell, Isten velünk kapcsolatos terve és a számunkra legjobb dolog egy és ugyanaz. Isten mindig a legjobbat kívánja nekünk. Minden "Ne tedd!", a szeretete kifejezése. A szívén viseli a legjobb érdekünket. Isten nem azért ad szabályrendszert, hogy ne élvezhessük az életet, hanem azért, hogy a legteljesebben és a leghosszabb ideig élvezhessük azt.

Isten akaratát és útját választani nem mindig könnyű, de ez nagy nyereséggel jár. Julianna, egy fiatal lány, Isten akaratát és útját választotta az életében. Bár úgy tűnt, hogy nagyon sok tizenéves kori élvezetből kimaradt, de megérte. Később egy barátja ezt írta róla. "Julianna nem a bűn útját követte fiatalkorában. Inkább úgy döntött, hogy egyedül marad, mint hogy olyan bulira járjon velünk, ahol elmerültünk a bűnben és az erkölcstelenségben. Nézd meg Juliannát. Csodálatos élete és férje van, aki mélyen szereti. Teljes szívéből boldog. Élvezi az engedelmes élete gyümölcsét."

Megállapításcsokor a házasság előtti szexről és a házasságról

- Azok, akiknek házasság előtt már volt nemi kapcsolatuk, könnyebben elválnak. Minél több partnered volt a házasság előtt, annál nagyobb az esélyed a válásra.

- A "tapasztaltak" könnyebben követnek el házasságtörést, mint a tiszták. Minél több alkalommal feküdt le egy lány valakivel a házasság előtt, annál nagyobb az esély, hogy házasságtörést fog elkövetni.

- A szex elvakíthat. Azt gondolhatod, megtaláltad az igazi szerelmet, amikor csak a szex tartott össze titeket.

- Aki házasság előtt nemi életet élt, azt sokkal kevésbé elégíti ki a szex a házasságban.

- A házasság előtti szex rossz házasságba taszíthat. Mivel össze akarnak házasodni, elkezdik a nemi életet. Később esetleg már elment a kedvük a házasságtól, de elkötelezték magukat. A bűntudat rossz házasságba taszítja őket.

Forrás: kifinet.hu
Hogyan mondj nemet? 1/2. Az igaz szerelem több, mint érzés 1/2.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hogy mondj nemet? 1/2.

A szeretet három fajtája 1/2.

A nemi ösztön 2/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!