AZ IGAZ SZERELEM TÖBB, MINT ÉRZÉS 1/2.

Nézzünk meg olyan hamis állítást a szerelem kapcsán, amit gyakran gondolnak az emberek.1. A lány tartozik valamivel a fiúnak egy szép estéért.
HAMIS. A randevú ideje alatt egymás társaságát élvezitek. Az a szokás, hogy a fiú állja a költséget, de ez nem jogosítja fel semmilyen különleges igényre. Az a fiú, aki pár száz forintot elkölt a lányra, az este hátralevő részében pedig igyekszik "inkasszálni", egyszerűen haszonleső. Ha a lány élvezi az estét, és ezt szeretné kifejezésre juttatni, ezt megteheti két egyszerű mondattal. "Köszönöm. Csodálatosan éreztem magamat."

2. Ha meg tudsz időben állni a csókolózással és pettingeléssel, nincs semmi baj.
HAMIS. A csókolózás és pettingelés a szórakozás olcsó formája, nem kell ahhoz sem ész, sem tehetség. Ugyanakkor veszélyes, mert szexuálisan felizgat, és olyan dolgokba visz, amiket soha nem akartál megtenni.

3. A randin kell eldönteni, mi legyen a következő lépés.
HAMIS. Már azelőtt el kell döntened, milyen értékrendet választasz, azután pedig ragaszkodnod kell ahhoz. Ezt az értékrendet pedig Isten szavához szabd, ne ahhoz, mint amit mások tesznek. Határozd el magadban, hogy annak tartogatod magadat, akivel egy napon összeházasodsz.

4. A keresztény tizenéveseket nem éri az a kísértés, ami másokat.
HAMIS. A keresztény fiatalok sokszor valamiért azt gondolják, hogy ők védettek az olyan problémával szemben, amit más fiatal tapasztal. Azonban a nemi ösztönük ugyanúgy működik, mint másoknak. Ugyanazzal a kísértéssel néznek szembe, mint mások, és ha bűnbe esnek, ugyanúgy el kell szenvedniük a következményt.

5. A szerelem első látásra általában igaz szerelem.
HAMIS. Nem szeretheted igazán azt a személyt, akit nem ismersz. És hogyan ismerhetnéd meg ránézésre? Vonzódhatsz valakihez első látásra is. Megdobbanhat a szíved, ha találkozik a tekintetetek,

de ez nem igazi szerelem.

Sokféle helytelen elképzelést népszerű dalok táplálnak. Az egyikben ez áll. "Szerelemmel a szívemben ébredtem fel ma reggel, mert rólad gondolkodtam, amikor elaludtam." Egy másikban pedig ez. "Mielőtt véget ért volna a tánc, tudtam, szerelmes vagyok beléd." Egy másik pedig. "Nem tudtam, mit tegyek, ezért ezt súgtam: 'Szeretlek'." Ezek a dalszerzők a "szerelem" szót használják. de nem igazi szerelemről beszélnek, hanem a romantikus fellángolás érzéséről.

Romantikus pillanat.

6. Ha valakibe nagyon szerelmes vagy, mindig az leszel.
HAMIS. Az érzelem soha nem tartós. Egyszer fellobban, máskor meg lelohad. Amikor feldob, úgy érzed, tied a világ. Pár nappal később pedig, minden különösebb ok nélkül, érzelmi mélypontra zuhansz. S hamarosan megint mindent rózsaszínben látsz. A romantikus érzés is hasonlóképpen hullámzik.

Még akkor is, ha egy férfi és egy nő mélyen szereti egymást, a szerelem érzése változhat. Néha romantikus érzéstől túlfűtött, máskor azonban hiányzik ez az érzés. Mindez nem befolyásolja az igazi szeretetet. Az igazi szerelem elkötelezettségen, nem érzelmen alapul. Az igazi szerelem életre szóló elkötelezettség.

7. Ha igent mondasz egy fiúnak, és lefekszel vele, jobban fog szeretni és becsülni.
HAMIS. Lehet, úgy tűnik, hogy abban a pillanatban szeret, és nagyra értékel, de csak azért, mert kielégíted a nemi vágyát. De ez nem igazi szerelem, és nem tart sokáig.

8. Nem rossz, ha lefekszel azzal, akit szeretsz, és akivel egyébként is jól megértitek egymást.
HAMIS. Sok fiatal elfogadhatónak tartja ezt az elképzelést, de Isten azt mondja, hogy a házasságon kívüli szex rossz. A szex a szerető Isten csodálatos ajándéka, de ezt csak a házastársak számára adta.

9. A boldog házassághoz csak jó nemi élet szükséges.
HAMIS. Több kell. Minden hét 168 órából áll. Amit egy átlagos házaspár szexszel tölt, kevesebb, mint néhány óra. Ha a szexért házasodsz, mit csinálsz a maradék időben? Ha boldog házasságot akarsz, a teljes életre szóló társat keress, ne szexpartnert. A társad a barátod is legyen, ne csak a szerelmed. Ez nagyon fontos.

10. Könnyű különbséget tenni a fellángolás és az igazi szerelem között.
HAMIS. Nem könnyű. A legtöbb fiatal lány hisz "a csodálatos romantikus mítoszban". Ez így szól.

"Gyönyörű lány volt, noha egy kicsit félénk. Kedves volt, imádnivaló és önzetlen. Soha nem ment messze hazulról, mindig segített a házimunkában, megtanult főzni és varrni, és mindig engedelmeskedett az anyukájának. A fiú magas volt, és jóképű, vidám szemű, atlétatermetű. A lányok rajongtak érte, de ő soha rájuk sem nézett. Arra a lányra várt, akit neki szántak. És azután megtörtént! A sors összehozta őket. Noha soha nem látták egymást azelőtt, szerelem gyúlt bennük az első látásra. A találkozásuk pillanatában tudták, egymásnak teremtették őket. Fergetegesen romantikusak voltak! Mindenki megjegyezte, milyen szép pár. Négy héten belül megházasodtak, és boldogan éltek, míg meg nem haltak."

Csodálatos történet, ugye? Csak egy baja van, nem igaz. Ez csak mese, amit annyiszor hallunk, hogy már hiszünk is ebben. Azt kérdezed, miért nem igaz, és mi ezzel a baj? Először is, nincs első látásra igaz szerelem. Meg kell ismerned valakit, mielőtt szerelmes leszel belé. Vonzónak tűnhet az első látásra. Az is lehet, hogy felvillanyoz, de nem szeretheted őszintén, amíg meg nem ismered. Feltűnt a fenti kis történet utolsó mondata? Így szólt. "És boldogan éltek, míg meg nem haltak." Így végződik a tündérmese is, de az élet nem tündérmese. Az élethez hozzátartozik a kemény munka nap mint nap, a számlafizetés, az ebédfőzés, a mosogatás, pelenkázás, virrasztás egy beteg kisgyerek mellett, és más hasonló

nem kimondottan romantikus dolog.

Miért olyan nehéz megkülönböztetni a romantikus fellángolást az igazi szerelemtől? Mert akad néhány közös vonásuk. Az igazi szerelemnél a leghőbb vágyad, hogy a szeretett személlyel legyél. Ez így van a fellángolás esetében is. Az igazi szerelem egyik tartozéka az erős nemi vágy, ami igaz a fellángolásra is. A nemi vágy önmagában nem jelenti azt, hogy igazi szerelemről volna szó.

Forrás: kifinet.hu
Hogyan mondj nemet? 2/2. Az igaz szerelem több, mint érzés 2/2.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Miért várjatok házasságkötésig? 2/2.

Az igaz szerelem több, mint érzés 2/2.

Randizás, tisztán 1/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!