AZ IGAZ SZERELEM TÖBB, MINT ÉRZÉS 2/2.

A fellángolás gyorsan kezdődik. Egy fiú vonzódik egy lányhoz, ezért melegen rámosolyog. A lány veszi az üzenetet, és válaszol. Azzal van elfoglalva, hogy vonzó legyen a másik szemében. Nemsokára mindketten azt gondolják, "Mi történt velem? Soha nem éreztem így. Szerelmes vagyok! Azt hiszem, megtaláltam végre az igazit!"Közben nem is igazán tudják, hogy nem a másik személybe szerelmesek, hanem a szerelembe. Csodálatos érzés, az biztos, de az egész a saját személyük körül forog. "Én nem éreztem soha így. Én biztosan szerelmes vagyok. Én azt hiszem, hogy én megtaláltam a tökéletes személyt magamnak."

A szerelem érzése soha nem tartós. Az érzés változik. Lehetsz a csodálatos érzésed csúcsán, de csalódsz, ha azt hiszed, ez már így marad az életed végéig. A romantikus vágyakozás soha nem állandó. Hol erős, hol gyenge.

Kétféle komoly hibát követnek el a fiatalok, amikor belebolondulnak valakibe.

1. Nemi kapcsolatba lépnek.
Ez nagyon nagy fájdalommal járhat, nemcsak nekik, hanem a családjuknak is.

2. Elsiethetik a házasságot.
Elég gyakran megtörténik, hogy összeházasodnak, mielőtt biztosak lennének az érzésükben. Ha csak fellángolás volt, egy reggelen a csodálatos érzés nélkül ébrednek, és arra a következtetésre jutnak, hogy már nem szerelmesek egymásba. Az igazság az, hogy soha nem is voltak. Csak elbolondította őket a fellángolással járó szenvedély.

A valódi szerelem több, mint csodálatos érzés.

Gyakran összeházasodnak, mielőtt biztosak lennének az érzésükben.

A valódi szerelem elkötelezettség, olyan felelős döntés, amit tettek támogatnak. A Biblia azt mondja: "Férfiak, szeressétek a feleségeteket." (Az efézusiakhoz írt levél 5. fejezetének 25. verse) Nem azt, hogy romantikus érzése legyen a felesége iránt. Az a parancs, hogy szeresse. A házassággal a teljes életre elkötelezed magadat a társadnak. Az ígéretet meg kell tartani, akár tetszik, akár nem. Az igazi szerelemben a férj a pillanatnyi érzésétől függetlenül szereti a feleségét. Szereti, tekintet nélkül arra, hogy abban a pillanatban éppen szeretetreméltó-e, vagy sem. Ugyanez igaz a feleségre is.

A házastársak nagyon sokszor úgy ébrednek fel reggel, hogy nincsen romantikus érzésük, de ettől még nem indítják be a válópert. Biztonságban tudják magukat egymás szerelmében. A csodálatos az, hogy ha a férj és a feleség hűséges szeretettel ragaszkodik egymáshoz, a romantikus érzés sem marad el. Az érzésed ugyanis kész az akaratod döntését követni. Ezért annyira fontos ragaszkodni az ígérethez, és azt tettekkel alátámasztani.

Az idő próbája
A valódi szerelem legjobb próbája az idő. A fellángolás általában gyorsan kezdődik, és sokszoros hullámzással jár. Olyan, mint a hullámvasút; élvezetes, de nem sokáig tart. Az igazi szerelem lassan bontakozik ki. Kezdetben gyakran nem több a barátságnál. A barátság növekszik, és egy napon más elemet is felfedezel abban, a romantikus szerelmet.

Rájössz, hogy összenőtt a szívetek.

Az igazi szerelem az idő múlásával nő, a fellángolás halványul. Ezért az idő a legjobb barátod, ha meg akarod határozni, mit is érzel. Általában a házasság előtt nem árt 1-2 évig együtt járni és ismerkedni a másikkal. Várd a szerelmet, és készülj fel arra! Előbb vagy utóbb mindenki részesül romantikus élményben.

Ha nem ért még el, legyél türelmes. Biztosan eljön a te időd is. A kérdés az, mit fogsz tenni azzal. Ne feledd, a romantikus érzés kétféle hibához szokott vezetni. Nemi kapcsolathoz, ami felkavarja az életedet, és nagyban csökkenti a boldog házasság esélyét, vagy korai, éretlen házassághoz, amit az egész hátralevő életedben bánni fogsz. Ne kövesd el egyik hibát sem. Vigyázz az érzésedre! Várj a megfelelő személyre, körülményre és időre!

Forrás: kifinet.hu
A szerelem több, mint érzés 1/2. A legkeményebb csapdák 1/2.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legkeményebb csapdák 2/2.

Bölcs választás 2/2.

Miért várjatok házasságkötésig? 1/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!