A LEGKEMÉNYEBB CSAPDÁK 1/2.

A legtöbb fiatal sokszor álmodozik házasságról, de a boldog házassághoz vezető úton sokféle csapda szedi az áldozatait. A csapda általában egy jól álcázott verem. Látszólag ártalmatlan, de amikor rálépsz, mély gödörbe esel. Sátán szakértő a csapda felállításában. A gondosan álcázott csapdája ártalmatlannak tűnik, de halálos veszedelmet jelent. Néhány e közül megakadályozza, hogy valamikor is boldog házasságban és örömteljes otthonban élhess.1. csapda. Élj a mának!
Ezzel a bölcselettel lépten-nyomon találkozhatunk. Ezzel bombáznak minket.

"Csak egyszer élsz, ragadj meg hát mindenféle élvezetet!"

Ez a gondolkodásmód az emberiséggel egyidős. Régebben ezt mondogatták. "Együnk, igyunk, vigadjunk, holnap úgyis meghalunk." Ebben az a téves, hogy a legtöbben nem halnak meg holnap. Ehelyett viselnünk kell a mai hibánk következményét. Egyik-másik vétkünk következménye életre szóló, és szembe kell néznünk a halál utáni ítélettel is.

Sátán mindig az emberek elé tárta a mának élés gondolatát, mert így olyan dolgokra is készek, amiktől óvakodnának, ha gondolnának a jövőre. Egy tizenkilenc éves, két gyermekes leányanya így vélekedett. "Amíg fiatal vagy, csak a következő hétvégére gondolsz, de az élet több a hétvégénél. Ehhez tartozik az egész földi léted, és folytatódik az örökkévalóságban. Ha visszautasítod Krisztust, és nem nyersz örök életet, az nem egy hétvégére szól. Örök kihatású!"

Hogy kerülheted ki ezt a csapdát?
Vedd észre, hogy az élet komoly és szent. Amit most teszel, kihatással van mind a földi életedre, mind pedig az örök életedre.

2. csapda. Élj az örömnek!
"Ha örömet szerez, tedd meg!" Ez másikfajta filozófia jelszava, amely befolyásolja a mai társadalmat. A kábítószer élvezői e jelszót követik. "Érezd jól magadat most, nem számít, hogy mi történik később." Sokan helytelenül gondolják, hogy mindent szabad nekik, ami jó érzést kelt bennük. Még egy dal szövege is ezt hangsúlyozza. "Nem lehet rossz, ami ilyen jó érzés." Ne legyél olyan naiv, hogy elhidd ezt! Attól, hogy valami jó érzést kelt benned, nem biztos, hogy helyes is. Talán örömet szerez elkötni egy új autót, és száguldozni azzal, ennek ellenére ez nagyon helytelen.

Hogy kerülhetett ki ezt a csapdát?
Ne engedd, hogy az érzelmed irányítson.

Jó adag önzetlen szeretetre van szükség ahhoz, hogy egy házasság megfelelően működjön.

3. csapda. Nemi erkölcstelenség
A fiatalok könnyen esnek a nemi erkölcstelenség csapdájába. Sokan követnek el nemi bűntettet, és

úgy tűnik, hogy negatív következmény nélkül.

Azonban senki sem lépheti át Isten erkölcsi korlátját anélkül, hogy előbb vagy utóbb ne fizetne azért nagy árat. Egyetlen erkölcstelen tettnek is lehet szörnyű következménye.

Hogy kerülheted ki ezt a csapdát?
Tartsd magadat tisztán. Az erkölcstelenség ára túl magas, nem éri meg azt, amit kapsz azért.

4. csapda. Házasság tizenéves korban
A tinédzser házasságból sokféle baj származik. Kétszer olyan valószínű a válás, mint a huszonévesek esetében. Legalább kétféle jelentős hátránya van a tizenévesek házasságkötésének. Először is, könnyen rossz döntést hoznak a párválasztásnál. Másodszor, a tizenévesek nem elég érettek a házasságra. Jó adag önzetlen és gondoskodó szeretetre van szükség ahhoz, hogy a házasság megfelelően működjön. Ahhoz pedig fel kell nőniük, hogy így tudjanak szeretni.

Hogy kerülheted ki ezt a csapdát?
Ne siesd el a házasságot!

5. csapda. Házasság az egyedüllét elkerülésére
A lányoknak el kell felejteniük azt, hogy az élet végső célja a házasság. Sok lány attól fél, hogy elszalasztja "a házasság örömét". Emiatt elveszíti a józan ítélőképességét, ezért végzetes házasságba ugrik. Talán sok figyelmeztető jelet lát, de azt gondolja,

"Lehet, hogy nem lesz a legjobb házasság,
de még mindig jobb, mint egyedül maradni."

Az igazság az, sokkal kínosabb a rossz házasság, mint az egyedüllét. Nők ezrei mondhatnák el neked, hogy a rossz házasság a földi lét legkeserűbb tapasztalatai közé sorolható. Tele van gyűlölettel, visszautasítással, nehezteléssel, sértett érzéssel, és gyakran a gyerekek az ártatlan áldozatok.

Hogy kerülheted ki ezt a csapdát?
Tanulj meg boldogan és megelégedetten élni, amíg egyedül vagy. Így nem nehezedik rád a nyomás, amely elhamarkodott házasságba ugrasztana.

6. csapda. Majd én meg változtatom a másikat!
Ennek körülbelül ugyanannyi az esélye, mint annak, ha ejtőernyő nélkül ugranál ki egy repülőről. A biztonságos földet érésre mindkettőnél csekély az esély. Mégis, sok lány megkockáztatja, hogy eljátssza a későbbi boldog házasságát. A lány így gondolkozik. "Tudom, hogy Patrick sokat iszik, és más lányok után jár, de biztosan megváltozik, ha összeházasodtunk." Ez a vágyálom teljesen alaptalan. Nem változtathatod meg valakinek az alapvető természetét azzal, hogy hozzá mész. Ha nehézség mutatkozik a házasságkötés előtt, az valószínűleg csak fokozódik a házasságban.

Hogy kerülheted ki ezt a csapdát?
Ne reménykedj a társad megváltoztatásában a házasságkötés után! Amit most látsz, azzal kell beérned.

Forrás: kifinet.hu
A szerelem több, mint érzés 2/2. A legkeményebb csapdák 2/2.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szeretet három fajtája 2/2.

Randizás, tisztán 1/2.

Bölcs választás 2/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!