A LEGKEMÉNYEBB CSAPDÁK 2/2.

A legtöbb fiatal sokszor álmodozik házasságról, de a boldog házassághoz vezető úton sokféle csapda szedi az áldozatait. A csapda általában egy jól álcázott verem. Látszólag ártalmatlan, de amikor rálépsz, mély gödörbe esel. Sátán szakértő a csapda felállításában. A gondosan álcázott csapdája ártalmatlannak tűnik, de halálos veszedelmet jelent. Néhány e közül megakadályozza, hogy valamikor is boldog házasságban és örömteljes otthonban élhess.7. csapda. A házasság előtti szex
A nemi aktus kipróbálása a házasságkötés előtt sokak számára jól megindokolható tett. "Csak nem veszel cipőt anélkül, hogy felpróbálnád? Hát akkor hogyan házasodnátok össze egymás kipróbálása nélkül?" Sokféle oka van, miért nem helyes a "Próbáld ki először!" elmélet. A házasság nem hasonlítható a cipővásárláshoz.

Egy lányra nem szabad úgy gondolni, mint egy kipróbálandó árucikkre, hanem mint életre szóló társra, aki szeretetet és megbecsülést érdemel. Ő Isten előtt drága, mindenféle árat felülmúl. Tekintsd te is ugyanilyen értéknek! Ne feledd, egy élete szóló társat keresel, nem pedig szexpartnert. Továbbá, a házasság előtti nemi kapcsolat nem mutat rá hűen a házasságon belüli kapcsolat értékére.

Hogy kerülheted ki ezt a csapdát?
Utasítsd el az értelmetlen "Próbáljuk ki egymást" ötletet! Ha igazán szeretitek egymást, nem kell aggódnotok a nemi életetek minősége felől, mert sikeres lesz!

8. csapda. Együttélés
Igen elterjedt gyakorlat manapság. Különösen a férfiak kedvelik ezt a megoldást. Miért ne? Van valaki, aki kimossa a ruhájukat, megfőzi az ebédet, és kívánság szerint biztosítja a szexet. Mindez részükről szinte semmiféle felelősségvállalást nem igényel. Akkor hagyják ott a lányt, amikor akarják. Ha véglegesen odébb akarnak állni, semmi sem tartja vissza őket.

Ez a megoldás nem kielégítő a nő számára. A leggyakoribb panasz ez. "Sokszor úgy érzem, kihasznál." Nem csoda. Akkor viszont miért megy bele mégis az ilyen felemás kapcsolatba egy leány? A leggyakoribb válasz ez. "Azt reméltem, hogy hamarosan összeházasodunk!" Ez a remény azonban gyakran szertefoszlik. A férfiak általában így érvelnek. "Miért kötelezzem el magamat, amikor így kényelmes, s felelősséget sem kell vállalnom? Különben is, egy napon talán változtatni akarok, és így sokkal könnyebb lesz." Ezt hívják önzésnek. Ha a nő mégis rá tudná bírni a férfit, hogy összeházasodjanak, azzal sem nyerne sokat.

Azt a hamis beállítást, hogy a házasság akkor virágzik a legjobban, amikor az a kölcsönös szabadság elvén alapul, ismét egy dal fejezi ki nagyon hűen. Ebben a dalban a férfi azt énekli, "nem a házassági okirat tintafoltos aláírása" késztette arra, hogy a szerelméhez költözzön, hanem az a tudat, hogy akkor mehet, amikor akar. Ez a szabadság tartja ott. Micsoda ostobaság, és milyen önzés! Vajon mit érezhet az asszony annak tudatában,

hogy a párja akkor jön és megy, amikor akar?

A dal nem szól arról, hogy ki fizeti a számlákat, sem arról, hogy a kapcsolatból született gyerekek majd mindig azt kérdezik, "Hol van apa? Mikor jön haza?" A sikeres házasság és a boldog otthon a férj és féleség egymás iránti elkötelezettségén alapul. Soha nem lesz ilyen otthonod az "Akkor jövők vagy megyek, amikor tetszik" elv alapján.

Hogy kerülheted ki ezt a csapdát?
Ne fogadj el olcsó, erkölcstelen játékházasságot! Várj az igazira!

"Ne legyetek a hitellenekkel felemás igában." (2Kor 6:14).

9. csapda. A keresztények nem keresztényekkel való házassága
Sok-sok keresztény vergődik keserű, boldogtalan házasságban, mert nem engedelmeskedett az Úr egyik egyszerű parancsának. Isten azt parancsolja a hívőknek, hogy ne házasodjanak nem hívőkkel.

"Ne legyetek a hitellenekkel felemás igában." (2Kor 6:14)

A hitetlennel házasságot fontolgató keresztények általában azt gondolják, hogy az ő esetük egyedi, és ez a parancs nem vonatkozik rájuk. Isten szava azonban egyértelmű. Az iga olyan eszköz, amivel két állatot egymáshoz kötöttek, például ekehúzásra. Így az iga a Biblia-versben a két személyt egybefogó sorsközösségére utal. Vésd jól az eszedbe! Soha nem Isten akarata, hogy egy meg nem tért lánnyal vagy fiúval házasodj össze! Istennek jó oka van erre. Ő arra teremtette a házasságot, hogy két személy eggyé váljon.

"Ezért hagyja el a férfi az apját és anyját, ragaszkodik a feleségéhez, és lesznek ketten egy testté." (Máté 19:5)

Isten azért mondja, hogy "Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában", mert lehetetlen, hogy egy hitetlennel teljesen eggyé válj. A házasság a legintimebb emberi kapcsolat. Egy hívő és egy hitetlen teljes és tökéletes egysége pedig lehetetlen. Ötféle okot találunk az Igében arra, miért ne házasodjon hívő hitetlennel. (2Kor 6:14-16)

1. "Mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak?"
A válasz: semmi. A hívőt Isten igaznak tekinti, mert elfogadta Krisztust Megváltójának, és Jézus igazságába öltözött. A hitetlen gonosz Isten szemében, mert visszautasította Krisztust. Ezért köztük nem jöhet létre egység.

2. "Mi köze van a világosságnak a sötétséghez?"
A válasz: egyáltalán semmi. A világosság és a sötétség soha nem válhat eggyé. Egykor a hívő is lelki sötétségben élt, de Isten csodálatos világosságára jutott el (1Pét 2:9). A hitetlen még lelki sötétségben van, és ha nem fordul Krisztushoz, a sorsa örök sötétség.

3. "Vagy mi azonosság van Krisztus és Beliál (Sátán) között?"
A válasz ismét: semmi. Krisztus és Sátán között nem jöhet létre egység. A hívő lelki Atyja Isten, a hitetlené Sátán (Ján 8:44). Így képtelenség, hogy eggyé váljanak.

4. "Vagy milyen közösség van hívő és hitetlen között?"
A válasz: semmi. A keresztényt Isten munkája érdekli, és a Mennyben rá váró dicsőséges jövő. A hitetlent ez a világ érdekli, és a világi kedvtelés.

5. "Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal?"
A válasz: sehogy. A keresztény ember teste "Isten temploma", mert Isten benne lakik, és a keresztény ember Istent imádja. Ahogy nem lehet egység Isten és a bálványok között, nem lehet egység hívő és hitetlen közt sem.

Ha végiggondolod, nincs sok közös két emberben, ha közülük az egyik szereti Jézust, a másik nem. Talán jól érzitek magatokat együtt, találtok közös időtöltést is, de az igazán fontos témákban nem értetek egyet. Előfordul, hogy a lány kedvéért a fiú elkezd gyülekezetbe járni, talán be is merítkezik, és csatlakozik a gyülekezethez, de ha nem születik újjá őszintén, "az elkötelezettsége" majd nem tart sokáig.

Jézus azt mondta, úgy különböztethetjük meg az igazi keresztényeket a hamis keresztényektől, hogy megfigyeljük, milyen gyümölcsöt terem az életük. "A gyümölcséről ismeritek meg a fát" – mondta. Ez azt jelenti, hogy amennyiben valaki igazán újjászületik, annak a jelei láthatók abban, amit mond és tesz.

Hogy kerülheted ki ezt a csapdát?
Határozd el, hogy soha, semmilyen körülményben nem házasodsz össze egy nem kereszténnyel.

10. csapda. Kereszténynek nem kereszténnyel való együtt járása
Sok keresztény fiatal nem érti, miért nem randizhat nem kereszténnyel. Az ok az, hogy az együtt járás gyakran eljegyzéshez és házassághoz vezet. Talán nem vetted észre még, de Sátán nagy cselszövő. Szereti elrontani a fiatalok életét azzal, hogy a nem megfelelő személlyel házasítja össze őket.

Hogy kerülheted ki ezt a csapdát?
Ne járj nem keresztényekkel. Ha nem randizol velük, nem is házasodsz össze velük. Szakítsd meg most a rossz kapcsolatot! Ha Isten most megmutatta, hogy rossz kapcsolatban vagy, ne kérdezd körbe a barátaidat, mit kellene tenned. Nem kell elmenned a lelkészhez sem, hogy megkérdezd, mit tegyél. Még imádkoznod sem kell, hogy bölcsességet kérj Istentől. Csak engedelmeskedj Istennek, és szakítsd meg azt a kapcsolatot most.

Forrás: kifinet.hu
A legkeményebb csapdák 1/2. Vajon igaz szerelmet érzek? 1/2.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vajon igaz szerelmet érzek? 2/2.

A szeretet három fajtája 1/2.

Bölcs választás 1/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!