BÖLCS VÁLASZTÁS 1/2.

Életed legfontosabb döntése, hogy elfogadod-e Jézus Krisztust Megváltódként.
A második pedig a társválasztás.Összeházasodni könnyű, de a boldog és sikeres házasságot elérni nem könnyű. Nem csak szerencse kell hozzá. Vannak bizonyos dolgok, amiket megtehetsz, hogy megnöveld a sikeres házasság esélyeit.

1. Értsd meg, mi a Biblia szerinti házasság!
A házasság az egyik legfontosabb dolog az ember életében. Egészen új életvitel kezdetét jelenti, melynek során két ember élete eggyé lesz. A házasság életre szóló elkötelezettség. Olyan komoly dolog, hogy a családok és barátok előtt megfogadják, hogy szeretni és támogatni fogják egymást, amíg a halál el nem választja őket. Isten komolyan veszi az esküt. Ha esküt teszel, meg kell tartanod (Préd 5,5). Ebben benne van a házassági eskü is.

Isten ezt mondja: "Gyűlölöm a válást." Jó, ha megegyeztek abban, hogy a házasság életre szól, és a válás kizárva. Jézus ezt mondta: "Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza." (Máté 19:6) Minden házasságban vannak problémák, de nagy segítség, ha mindketten tudják, hogy egy életre elkötelezettek egymásnak. Egyfajta biztonságot és szabadságot teremt, amiben a válás fenyegetettsége nélkül oldhatják meg problémáikat.

A válással soha ne fenyegetőzz egy vita során!

A nőt nem a férfi fejéből vette Isten, hogy felette álljon, nem is a lábából, hogy járjanak rajta, hanem az oldalából, hogy egyenlő legyen vele, közel a karjához, hogy megvédjék, közel a szívéhez, hogy szeressék.

2. Legyél a megfelelő ember!
A legtöbb fiatalnak gondot jelent, vajon megtalálja-e a megfelelő társat? Ez fontos, de a boldog házassághoz két megfelelő ember kell. Számodra épp annyira fontos, hogy megfelelő emberré válj, mint az, hogy a megfelelő embert megtaláld. Néhány ötlet, amivel felkészülhetsz a házasságra:

Szükséged van az Istennel való személyes kapcsolatra
Ha nem vagy még keresztyén, azaz hivő ember, a legfontosabb, amire a házasságra készülve törekedned kell, hogy személyes kapcsolatba kerülj Istennel Jézus Krisztuson keresztül. Ekkor Isten a Szentlelket adja, hogy benned lakjon. A Biblia ezt mondja:

"A Szellem gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem,
szívesség, jóság hűség, szelídség, önmegtartóztatás."
(Gal 5,22-23).

Ezek változtatják az otthont a mennyország előízévé. Ha keresztyén vagy, van-e minden nap személyes kapcsolatod Istennel? Olvasod-e mindennap Isten igéjét? Növekedsz-e az Úrban? Hűséges tagja vagy-e a helyi gyülekezetnek? Ha igazán szereted az Urat, és örömöd leled benne, teljesíti kívánságaidat. A Biblia ezt mondja: "Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!" (Zsolt 37:4)

Isten akarata megegyezik azzal, ami számodra a legjobb.

Tanulj meg önzetlenül szeretni!
A "házasságra érettség" döntő része az önzetlen szeretet megtanulása. Ahogy már említettük, Isten az otthont szánta olyan helynek, ahol a leginkább megtanulhatjuk ezt a szeretetet. Lehet, hogy a családod egyes tagjaival nehéz kijönni, mégis köztük kell megtanulnod az önzetlen, áldozatra kész szeretetet. Kezdd azzal, hogy megköszönöd az Úrnak, hogy oda helyezett, ahol vagy.

Tanulj meg egyedülállóként is boldog lenni!
Természetes és normális dolog, hogy egy fiatal társra vágyik, de egyedülállóként is meg kell tanulnod boldognak és elégedettnek lenned. Tudnod kell, hogy a házasság nem oldja fel a magányt.

Ha nem vagy egyedülállóként boldog,
házasként sem leszel az.

Házas emberek milliói magányosak és elégedetlenek. Szeretetet és beteljesülést kerestek a másik emberben, és csalódtak. Kár elsietni a házasságot csak azért, mert megijedsz attól a gondolattól, hogy hátralévő életed egyedül kell eltöltened. Ez az egyik legtragikusabb hiba, amit sokan elkövetnek. A boldogság és megelégedettség titka Isten megismerése. Szeretete teljesen kielégít.

3. Istentől várd a megfelelő társat!
Ha Isten úgy látja, hogy szükséged van társra, a megfelelő időben gondoskodni fog róla. Istent sokkal jobban érdekli, kivel kötsz házasságot, mint téged. Hajszálaid számát is számon tartja. Ha ennyire törődik veled, biztos lehetsz abban, hogy jövendő házastársadra is gondja lesz, hogy el ne rontsd az életed. Ha Istennek az az akarata, hogy megházasodj, tudja, ki számodra a megfelelő személy, de ne feledd el: Isten nem automatikusan a megfelelő személlyel köttet veled házasságot. Egy hívő ember is belebolondulhat bárkibe.

Isten akarata megegyezik azzal, ami számodra a legjobb.

Forrás: kifinet.hu
Vajon igaz szerelmet érzek? 2/2. Bölcs választás 2/2.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az igaz szerelem több, mint érzés 2/2.

Bölcs választás 2/2.

Vajon igaz szerelmet érzek? 2/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!