BÖLCS VÁLASZTÁS 2/2.

Az életed legfontosabb döntése, hogy elfogadod-e Jézus Krisztust Megváltódként.
A második pedig a társválasztás.Összeházasodni könnyű, de a boldog és sikeres házasságot elérni nem könnyű. Nemcsak szerencse kell ahhoz. Vannak bizonyos dolgok, amiket megtehetsz, hogy megnöveld a sikeres házasság esélyét.

4. Válassz bölcsen!
Istentől kell várnod a megfelelő társat, de használnod kell a józan eszedet és a tőle kapott bölcsességet. Néhány dolog, ami segíthet helyesen választani.

Tudd, mit keresel!
Némelyek úgy gondolják, hogy csak a világ legszebb, legokosabb és legkedvesebb személyével tudnának boldogok lenni. Legyél reális! Nincs esélyed arra, hogy tökéletes személyt találj. Megtalálhatod viszont azt, aki neked való. Az igazi szerelmet abban találod meg, aki "kiegészít" téged, akiről úgy érzed, hogy hozzád tartozik.

Ha azt akarod, hogy a házasságod Isten akarata szerint boldog és kiegyensúlyozott legyen, bizonyosodj meg afelől, hogy a választottad is keresztény-e. Sok ember nem érti, mit jelent igazán kereszténynek lenni. Azt gondolják, aki templomba jár, és rendes életet él, keresztény. Ez azonban nem így van. A Biblia szerint az a keresztény, aki belátta, hogy bűnös, és elfogadta Krisztust Megváltójaként. Nincs középút; vagy befogadta valaki Krisztust, vagy nem!

"Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban."

Ügyelj a testi kapcsolatra!
A testi kapcsolat vagy pettingelés nemi vágyat ébreszt, ami elvakít. Sok pár követett el emiatt életre szóló hibát. Összeházasodtak, és túl későn fedezték fel, hogy

mindössze a nemi vonzalom kötötte össze őket.

Tartóztasd meg magadat, hogy hosszú távú, megbánás nélküli boldogságban lehessen részed. Sátán rövid távú izgalmat kínál, amit hosszú távon bánni fogsz. Isten önmegtartóztatást kér tőlünk, és ha engedelmeskedünk, bánkódás nélküli hosszú távú boldogságot ad.

Bizonyosodj meg arról, hogy igazán ismeritek-e egymást!
Jól tudunk képmutató módon viselkedni, főleg, ha jó benyomást akarunk kelteni. Akármilyen furcsának tűnik is, lehetséges, hogy évekig jártok együtt, összeházasodtok, és csak ekkor derül ki, nem is ismerted a párodat. Dr. Ray Short ezt mondta. "Több éven át ezt a bátor tanácsot adtam a diákoknak. Ne házasodjatok össze, amíg egy hétvégét nem kempingeztetek együtt, természetesen megfelelő felügyelet mellett. Egy ilyen hétvégéből többet tanulhatsz, mint egy tucat randevúból, ahol mindketten a legszebb oldalatokat mutatjátok egymásnak."

Ahhoz, hogy jobban megismerjétek egymást, találjatok különböző időtöltési formát. Játsszatok együtt! Játék közben felfedezheted a másikban az önzés nyomát, amiről korábban nem tudtál. Tud-e veszíteni, vagy duzzog, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretné? Cukkolja-e a többieket, de megsértődik-e, ha őt bosszantják? Dolgozzatok együtt! Figyeld meg, hogyan viselkedik különböző helyzetekben. Befejezi-e, amit elkezdett, vagy hamar feladja? Vidám marad-e nehéz körülményben is? Tekintettel van-e másokra? Gondolkodjatok együtt! Vitassátok meg, mit gondoltok a fontos dolgokról. Mely dolgok fontosak a számára? Tudja-e bölcsen kezelni a pénzt? Milyen célja van az életben? Imádkozzatok együtt! Látnod kell a másikban az Istent szerető személy tulajdonságjegyeit is. Őszinte-e a hite, vagy csak másokban akar jó benyomást kelteni?

Ahogy egyre közelebb kerültök Istenhez, egymáshoz is közelebb juttok. Ez a legjobb szerelem!

Becsülnötök kell egymást, azaz tisztelni, sokra értékelni a másikat.

Becsüljétek egymást!
Van valami, ami nem hiányozhat a kapcsolatotokból. Becsülnötök kell egymást, azaz tisztelni, sokra értékelni a másikat. A nők olyan férfi után vágyakoznak, akire felnézhetnek, de aki nem nézi le őket.

Ne válassz túl korán!
Ismét hangsúlyozni szeretnénk, az idő a legjobb barátod, ha meg akarod tudni, tényleg egymásnak valók vagytok-e. Ne siesd el a házasságot.

5. Kérd Isten áldását a házasságotokra!
Az eljegyzés ideje gyönyörű időszak, de egyúttal veszélyes is, mert különösen ki vagytok téve a kísértésnek. Sok pár, amelynek tagjai elkerülték a szexet az együtt járás idején, az eljegyzés ideje alatt elbuknak. "Úgyis összeházasodunk. Ha vigyázunk, nehogy rájöjjenek, és elkerüljük a terhességet, miért kellene várnunk?" Ez helytelen érvelés. Az eljegyzés nem házasság.

Az eljegyzést gyakran felbontják.

Lehet, hogy hozzá fogsz menni a jegyesedhez, de lehet, hogy nem. Ha mégis felbontjátok, a szex csak még fájdalmasabbá teszi az egészet. Hogyan fogod majd magadat érezni, amikor tényleg találkozol az "igazival"? A házasság előtti szex tönkretette a nászágy szépségét és csodáját.

Isten útja szép
Ha megtaláltad életed párját, őrizd a kapcsolatotok szentségét, mintha egy megfizethetetlen kincset őriznél. A házasság előtti önmegtartóztatás gyönyörű esküvőre készít fel. A szüzességed a legdrágább ajándék, amit a kedvesednek adhatsz. Ez egyaránt igaz a fiúkra és a lányokra is. Ha tisztán tartottad magadat, nagyon fogsz örülni, hogy annak a személynek tartogattad ezt a drága ajándékot, akivel leéled a hátralevő életedet.

Teljesen, hiánytalanul átadhatjátok egymásnak magatokat bűntudat, félelem és szégyen nélkül. Isten mindig azt akarja, ami nekünk a legjobb. Isten örömét leli abban, ha a két gyermeke átélheti a szerelmet teljes szépségében, hevében és tisztaságában, úgy, ahogyan Ő tervezte.

Mindenkiben megvan a vágy, hogy magát teljesen odaadja valakinek, mély lelki kapcsolatban legyen vele, mélyen és kizárólagosan szeresse. Isten a keresztényeknek azonban ezt mondja.

"Nem, amíg nem elégedsz meg az én szeretetemmel! Amíg oda nem adod magadat teljesen és fenntartás nélkül nekem! Amíg nincs velem olyan erős személyes kapcsolatod, hogy felfedezd, csak bennem találod meg a kielégülést, addig nem leszel képes a tökéletes emberi kapcsolatra sem, amit a számodra terveztem. Soha nem válsz eggyé senkivel, amíg nem válsz eggyé velem, mindent és mindenkit félretéve, a vágyadat és a kívánságodat elfelejtve. Ne tervezgess, hanem engedd, hogy olyan izgalmas tervet adjak neked, amit el sem tudsz képzelni. A legjobbat akarom neked. Engedd, hogy hozzájuttassalak!

Ne vedd le rólam a szemedet, és várj! Elégedj meg azzal, amit én adok. Hallgass rám, és tanulj tőlem. Csak várj. Ennyi az egész. Én vagyok az igaz Isten. Ne nyugtalankodj! Ne aggódj! Csak bízz bennem! Ne azzal törődj, amit mások szereztek, vagy amit másoknak adtam. Ne azokra a dolgokra nézz, amikről azt hiszed, szeretnéd. Csak nézz rám rendületlenül, hogy el ne mulaszd, amit meg akarok neked mutatni. Ha kész vagy erre, olyan szeretettel leplek meg, ami a képzeletedet teljesen felülmúlja. Amíg nem vagy készen, és amíg az, akit neked szánok, nincs készen (éppen most is azon dolgozom, hogy mindketten készek legyetek a kellő időben), amíg nem vagytok elégedettek velem, és azzal az élettel, amit nektek készítettem, nem vagytok képesek átélni azt a szeretetet, ami a velem való kapcsolatotokat példázza, és ez a tökéletes szeretet.

Azt szeretném, ha ilyen csodálatos szeretetben lenne részed, ha élő lenne a velem való kapcsolatod, és hogy élvezhesd testileg és kézzelfoghatóan a szépség, tökéletesség és szeretet örök egységét, amit nektek kínálok magamban. Tudd, hogy nagyon szeretlek. Én vagyok az igaz Isten. Hidd el, és legyél békességben!"

Forrás: kifinet.hu
Bölcs választás 1/2.  


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vajon igaz szerelmet érzek? 1/2.

Vajon igaz szerelmet érzek? 2/2.

A szeretet három fajtája 2/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!