AKI A FEGYVERESÉRT IS IMÁDKOZIK AZ ISKOLAI LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

Néhány órával a tragédia után egy 15 éves diák a texasi Arlingtonból csatlakozott a közösségéhez, és nem csak a négy emberért imádkozott, akiket megsebesített egy fegyveres, aki tüzet nyitott az iskolájában, hanem magáért a lövöldözőért is.



"Imádkozni akarok a lövöldözőért, Istenem" – mondta Ashlyn Henson könnyek között imádkozva. "Hogy érintsd meg az elméjét. Érintsd meg a szívét, Jézus. És engedd meg neki, hogy belássa a hibáját. Engedd, hogy érezze a bűntudatot és a fájdalmat, amit okozott. És, hogy rendbe tudja hozni az életét, Uram, Istenem."

Henson megosztotta gyászát a Cornerstone Baptista Gyülekezetben tartott esti imaórán, ahol az ifjúsági lelkész, Al Curley emlékeztette a közösséget, hogy szörnyű dolgok történnek a világban lévő bűn miatt, és arra buzdította őket, hogy forduljanak Jézushoz vigasztalásért.

"Amikor tragédia történik, barátaim, fontos, hogy mindannyian felismerjük, hogy még ha úgy is érezzük, van egy hely, ahová mehetünk" – mondta Curley. "Van egy Isten, akihez futhatunk... A Biblia azt mondja nekünk, hogy örüljünk azokkal, akik örülnek, és gyászoljunk azokkal, akik gyászolnak. Keresztényként tudjuk, hogy a bűn az oka annak, hogy sok minden megtörténik. És tudjuk, hogy a válasz erre a problémára: Jézus. Ismerjük a fájdalom érzését, és ismerjük a megváltás örömét. De az élet folyamán történnek dolgok, helyzetek, tragédiák. És az a mód, hogy ezt kézben tartsuk anélkül, hogy kiesnénk a nyeregből, az, hogy néha meg kell tanulnunk gyászolni."

Néhány órával a tragédia után egy 15 éves diák a texasi Arlingtonból csatlakozott a közösségéhez


A továbbiakban arra buzdította hívőtársait, hogy a kétségbeesés közepette 'hirdessék a reményt'. "A reménység pedig az, hogy Isten úgy szerette a világot, hogy Fiát adta, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" – tette hozzá Curley a János 3:16-ra utalva. "Igen, a világ múlandó és a világ elveszik, de azok számára, akiknek Jézus Krisztusban van a remény bizonyossága, azoknak az örök élet ígérete adatik meg. Ezt meg kell osztanunk valakivel, mert az evangélium üzenete, a megváltás üzenete lehet az egyetlen dolog, ami megtartja őket."

Arlington lakosai, diákok és egyháztagok is összegyűltek, mindössze néhány órával azután, hogy lövések dördültek a Mansfield iskolai körzetben lévő Timberview középiskolában – írja a Fort Worth Star-Telegram. A feltételezett fegyverest, egy 18 éves diákot a rendőrség őrizetbe vett, miután lövöldözni kezdett egy tanteremben. A gyanúsított lövöldöző, Timothy Simpkins szerda délután ügyvédjével együtt feladta magát. Kevin Kolbye, az arlingtoni rendőrség helyettes vezetője elmondta, hogy egy 15 éves és egy 25 éves férfi, akit később angol tanárként azonosítottak, lövéseket kapott. Egy másik diáklányt súrolt egy golyó, egy terhes nő pedig elesett, és kisebb sérüléseket szenvedett, de elutasította az ellátást.

Kolbye szerint a lövöldözés nem 'véletlenszerű erőszakos cselekmény' volt, hanem inkább egy elszigetelt incidens, amelyben 'egy diák verekedésbe keveredett és fegyvert rántott'. Carol Harrison Lafayette, a Simpkins család szóvivőjeként eljárva elmondta a család háza előtt összegyűlt újságíróknak, hogy a 18 éves feltételezett lövöldözőt az iskolában kétszer is zaklatták és kirabolták. A jelenlegi állás szerint a diák háromrendbeli súlyos testi sértés vádjával szembesül. Kérünk benneteket, hogy imádkozzatok az áldozatokért, hogy felépüljenek, valamint a tragikus helyzetben lévő diákokért és családokért.