VALÓSÁG-E A MENNY?

Emberek milliói sóvárognak egy kevésbé zűrzavaros világ után. Jóllehet különböző okokból, de szeretnének elmenekülni erről a bolygóról s áttelepülni a világűr egy békésebb, boldogabb helyére.Sokan hiszik, hogy túlnépesedett és szennyezett földünk ideje lejárt, hiszen hatezer éve szenved a rajta élők pusztító, kizsákmányoló tevékenysége miatt. Remélik, hogy eljuthatnak egy, a Föld körül keringő mellékbolygóra, és így túlélhetik a pusztulást. Úgy hiszik, hogy biztonságukat a tudomány által létrehozott fejlett technológia szavatolja. Ott, egy mesterségesen fenntartott, barátságos környezetben egy új kozmikus világ úttörői lehetnek, ahol a nyugtalan földlakók megnyugvást találnak.

Az emberek másik jelentős csoportja a menny felé tekint, és egy jóval a naprendszerünk határain túlmutató űrutazás izgalmas terveit fekteti le. Az ő reményeik nem laboratóriumi körülmények között létrehozott tájak és újrahasznosított vegyi anyagok tudományos előállításán nyugszanak. Olyan új hazát keresnek, amely teljesen mentes az emberi hibáktól és befolyástól. Ahol nincs gyilkos önzés és büszkeség, nincs bűn. Ez a hely a menny, amely hitük szerint most készül számukra, s bizonyosak abban, hogy még mielőtt a fehérköpenyes tudósok létrehoznák a másik bolygón lévő településüket, el is készül.

Szeretnének elmenekülni erről a bolygóról s áttelepülni a világűr egy békésebb, boldogabb helyére


Nem nehéz hasonlóan érezni azokkal, akiknek elegük van bolygónk lehangoló problémáiból, és derűsebb környezetbe szeretnének kerülni. Kérdés azonban, hogy egy önálló űrkolónia mesterségesen kialakított életfeltételei mennyivel felelnek meg jobban igényeiknek, mint haldokló földünkéi? Igaz, egy vegyészek által megalkotott légkört egyszerűbb működtetni és fenntartani, de az életben maradás végső kérdése vajon megoldást nyer-e ezzel?

A halál és a betegségek az űrben is megmaradnak, a bűnözés és igazságtalanságok követik az emberiséget, bárhová is helyezi át lakhelyét a világegyetemben. Csalódottság, kiábrándultság és szívet tépő csüggedés árnyékolja be rövid emberi létünket. Ennek magyarázata pedig egyszerűen az, hogy az ember legnagyobb akadálya ő maga. Képtelen megszabadulni önző természetétől és halandóságától, bárhová helyezi is át életterét.

Az emberiségnek valójában egy tökéletesen bűntelen, harmonikus életre van szüksége, amit nem tesz tönkre betegség, halál. Ezenkívül egy romlatlan környezetre, ahol örökké élhetünk. Csakis egy ilyen élet válthatja valóra a ma emberének álmait, lehet gyógyír a pusztulásra.

Tökéletes egészség, csodálatos otthon; ideális éghajlat és örök élet. Mi mást kívánhatnánk még? Vajon ez a hihetetlennek tűnő állapot valóság lehet valamikor? A tudósok válasza egyértelmű "nem". Amit ígérhetnek, az jobb egészség, hosszabb élettartam, de semmiképpen sem az örökkévalóság. Remélik, hogy tisztább lesz a levegő, javulni fognak a munkafeltételek, de képtelenek mikrobáktól mentes környezetet létrehozni. Jó hír, hogy bár tudósaink lehetőségei behatároltak, van egy hely, amely éppen most készül számunkra. Szépségében, harmóniájában felette áll mindannak, amit szavakkal le lehetne írni.

A legtöbb tudós tagadja létezését, mert nem hiszik,
hogy van egy Isten, akinek lakhelye a menny.

Joe Crews "Jövendő lakhelyünk, a menny" című írása alapján.
  Vissza az eredeti tervhez I.


Ezeket is ajánljuk


# Hit-bizalom # Menny # Archívum

Soha nem látott szépség és boldogság

Nincs többé betegség, halál II.

Hús-vér emberek