LÉTEZIK ISTEN?

"Minden tekintetben nagyon vallásos embereknek látlak titeket." (ApCsel 17,22)Nem tudom, jártatok-e már úgy, mint én, hogy valamit mondtatok az iskolában vagy az egyetemen, és a többiek amiyira nevetségesnek találták, hogy az egész osztály rajtatok szórakozott? Nagyon kínosak az ilyen esetek. Egy híres szerző szerint a legbiztosabb módszer, hogy valaki közröhej tárgyává váljék a főiskolán, ha az illető rámutat arra, hogy a világ valamennyi társadalmában - mind a primitív, mind a fejlett társadalmakban - tudnak valamilyen Istenről vagy istenekről, ami nyilvánvalóan bizonyítja, hogy

valóban létezik Isten.

Legyen szó valódi vagy hamis istenről, tény, hogy még nem fedeztek fel olyan társadalmat, amelyben az embereknek ne lett volna valamilyen istenük vagy isteneik, akiket imádtak. Egyénileg sokan tették le voksukat az ateizmus mellett, de úgy tűnik, nem létezik olyan, hogy a társadalom egésze ateista legyen.

"Megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."


Az ókori Görögországban számos istent imádtak, majdnem minden utcasarkon volt valamilyen istenszobor, amelynek kijárt az áhítatos tisztelet. Ám az emberek voltak annyira bölcsek, hogy belátták, nem ismernek minden természetfeletti hatalmat, ezért az "ismeretlen Istennek" is megvolt az oltára. Talán, mert így biztosak lehettek, hogy minden eshetőséget lefedtek.

Napjaink társadalmában hihetetlenül növekszik a spiritualitás vonzereje, leginkább éppen azok körében, akik nem tagjai valamilyen hagyományos felekezetnek. Ahogy az athéni utcasarki oltárok, ez a spirituális éhség is azt bizonyítja, hogy az emberi szívben van egy mélységesen mély űr. Sejtjük, hogy az élet több annál, amit látunk, vagy érzékelünk; valahol legbelül tudunk arról, hogy többek vagyunk az állatoknál. Egy nagy gondolkodó, Augustinus így fogalmazott:

"Isten a maga számára teremtett minket, és nyugtalan a szívünk, amíg meg nem nyugszik Benne."

Úgyhogy csak hadd nevessenek ki a suliban, mert mi van ha, mi van, ha az istentudat mégis csak abból a pofonegyszerű okból van ott a szívünkben, hogy maga Isten helyezte oda. Mi van, ha igaz, amit a Biblia mond, hogy Isten az, aki "az örökkévalóságot az emberi szívbe helyezte?!" Kövessük csak végig Pál szavait most együtt! Pál beszéde segít kideríteni, mi is az igazság; Jézus azt mondta, hogy "megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."

Gary Benford azonos című könyve alapján
  Közel van Isten?


Ezeket is ajánljuk


# Hit-bizalom # Tapintsatok # Archívum

És mi a helyzet veled?

Leellenőrizhetjük ezt a bizonyítékot?

Van-e cél?