AZ ANYUKA MEGHALT, HOGY A GYERMEKE ÉLHESSEN

Carrie DeKlyen-nél agyrákot diagnosztizáltak áprilisban. A klinikai vizsgálatok és a kemoterápia véget vethetett volna a még meg sem született gyermekének. Így Carrie azt választotta, hogy életet ad kislányának, akit Life Lynn-nek nevezett el. A szülés után három nappal életét vesztette, mindössze 37 évesen.Egy riporter arról kérdezte Nick DeKlyen-t, hogy hogyan fogja elmagyarázni felesége halálát a lányának egy napon. A gyászoló édesapa és férj azt válaszolta, "Azt fogom neki mondani, hogy anyu azért tette ezt, mert nagyon szeret téged és a Mennyben került, és újra fogjuk látni őt hamarosan."

Life Lynn egy hosszú élet elé néz, amelyben vajon kételkednie kell-e az édesanyja szeretetében?

Carrie azt választotta, hogy életet ad kislányának, akit Life Lynn-nek nevezett el


Te és én pontosan ugyanebben a helyzetben vagyunk. A mi Mennyei Atyánk elküldte a Fiát, hogy a kereszten meghaljon értünk, azért, hogy mi élhessünk. Kifizette az adósságunkat és megszerezte a megváltásunkat. Megbocsájtotta minden bűnünket, amit beismertünk neki (1János 1:9), eltávolította azokat belőlünk, olyan messzire mint amennyire kelettől nyugat van (Zsoltárok 103:12), eltemette azokat a tengerek mélyére (Mikeás 7:19), és többé nem emlékezik meg róluk (Ézsaiás 43:25). A probléma az, hogy sokan közülünk nem úgy látják a bűneiket,

mint ahogy azt Isten látja.

A bűn egy eszköz lehet Sátán kezében, amit a jó emberek ellen használ. Minél inkább elismerjük bűneinket és megvalljuk azokat, annál inkább érezhetjük magunkat bűnösnek. Hosszú idő elteltével is, miután beismertük bűneinket és megbocsájtást kaptunk, még mindig fennáll a bűntudat maradványa.

A válasz az, hogy bűneinket megszentelésünk eszközeként használjuk. Amikor mi beismerjük a hibáinkat és elnyerjük Isten megbocsájtását, akkor elgondolkozhatunk Atyánk felénk áradó szeretetének mélységéről is. Hálával emlékezhetünk arra a szenvedésre, amelyet a Fiú elszenvedett az üdvösségünkért. Kérhetjük a Szent Lelkét, hogy képessé tegyen bennünket arra, hogy ne essünk megint kísértésbe.

Charles Spurgeon megjegyezte, hogy "három R" tartalmazza Isten szavának 'lényegét és igazságát'. Hogy mik azok? Bukás, megváltás és újjászületés (angolul: Ruin, Redemption és Regeneration). Miután bevalljuk bukásainkat és kérjük Isten megváltását, még nem fejeztük be addig, amíg az újjászületéshez nem értünk.

A lelki törött csontjaink össze tudnak forrni, és sokkal erősebbé tudnak válni, mint azelőtt voltak. A bűnök, amelyek elszakítottak minket az Atyánktól, azzá a híddá lehetnek, amelyek közelebb visznek Őhozzá. Sebeink pedig mások szolgálatára válhatnak. Dávid az 51-es Zsoltárt csak Betsabéval való bűne és Isten kegyelméből való bocsánata után írhatta, ez az ő erőteljes bűnvalló és helyreállító himnusza. Pál csak azután tudott bűnösöket Jézushoz vinni, miután ő lett a "bűnösök közül az első" (1Tim 1:15).

A szkeptikus kultúránknak nincs erősebb tanúja, mint az isteni kegyelem által felszabadított bűnös. Milyen bűntudat nyomja ma reggel a lelkedet? El szeretnéd nyerni Isten kegyelmét, bárhol is legyen a legnagyobb szükséged rá? Meg fogod ma osztani a kegyelem evangéliumát egy sebzett lélekkel?


Ezeket is ajánljuk


# Elgondolkodtató # Archívum

Apu elfelejti

"Feljegyzések, mielőtt meghalok"

Beszélgetés Istennel