FÉLELEM A BÁNTÁSTÓL

Hallottál már arról a lelkészről, aki nem akarta megsérteni a gazdag egyházközösséget? Ezt mondta: "Kedves hittestvérek, ha egy kicsit nem veszitek fontolóra bűneitek megbánását, és egy kevéssé nem tértek meg, azt kell mondanom, esetleg egy kicsit el lesztek átkozva."A valóságban a kompromisszum és az alkalmazkodás nagyon befurakodik az életünkbe és a gyülekezeteinkbe, mivel senki sem akarja megsérteni a másikat. Már kiskorunktól kezdve udvariasnak és figyelmesnek nevelnek bennünket — teljesítsük mások kívánságát, és ne tegyünk olyat, amivel a többieket zavarjuk.

Jézus úgy gondolta, lehetetlen akként prédikálni, hogy ne okoznánk sebeket.

Képzeld el, rosszindulatú bőrrákot fedez fél a bőrgyógyász, de nem akar felizgatni és azt mondja: ez mérgezett borostyán. Vajon a barátod lenne? Természeténél fogva az evangélium elítélő lényege szívünkben lángoló fényként olyan irányba fordul el, ami leveti a képmutatást és megmutatja önző indítékainkat, tisztátalan gondolatainkat.

Jézus úgy gondolta, lehetetlen akként prédikálni, hogy ne okoznánk sebeket


John Wesley az út mentén lovagolva rádöbbent, hogy az utolsó három napban semmilyen zaklatás nem érte. Sem egy tégla nem esett a fejére, sem tojást nem dobtak hozzá, de szóbeli sértés sem érte az utóbbi három napban. Ijedten megállt, és felkiáltott:

- Lehet, hogy vétkeztem és visszaestem?

Leszállt a lováról, térdre borult, és könyörgött Istennek, mutassa meg, hol követett el valamilyen hibát. Abban a pillanatban a sövény túloldaláról egy goromba fickó az imát hallva átnézett, és felismerte a furcsa lelkészt.

- Majd én helyrehozom ezt a prédikátort - gondolta, felvette a téglát, és átdobta a sövényen. Bár a tégla célt tévesztett, és ártalmatlanul landolt Wesley mellett, a megrémült lelkész vidáman talpra ugrott és ezt kiáltotta:

- Köszönöm, Istenem, minden rendben! Még mindig érzem a jelenlétedet.

Az apostolokat halálra üldözték, bebörtönözték a hitük miatt, mivel az üzenetük mindig sértett valakit.

"De mindazok is, akik kegyesen akarnak élni a Krisztus Jézusban, üldözést fognak szenvedni!"
(1Tim 3:12)

Azt hiszem, azért nem üldözik most a keresztényeket Észak-Amerikában, és Európában sem mert kompromisszumokat kötöttek, és az Ige bántó éle mára teljesen felhígult.

Alku vagy harc Az egyenes ösvény


Ezeket is ajánljuk


# Hit-bizalom # Kompromisszum # Archívum

Ne köss alkut a bűnnel!

Légy bátor!

Könyörületes alku?