A SZERETET FELTÉTEL NÉLKÜLI

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?"Az Isten pedig a mihozzánk való szerelmét abban mutatta meg,
hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt."
(Római levél 5:8)

• Ha csupa olyasmiért szereted a másikat, ami valamilyen tulajdonsághoz köthető, akkor megszűnhet idővel a szereteted alapja is iránta. Ezért feltétel nélkül kell szeretned őt, mivel így döntöttél.

• A Biblia ezt a feltétel nélküli szeretetet a görög agapé szóval írja le. A fileó (baráti), és az erosz (szexuális vonzalom) mellett az agapé az, ami a valódi szeretet alapja. Természetesen a másik kettőnek is megvan a maga szerepe a kapcsolatotokban.

• Ha a házasságot a fileó és erosz szeretetre építik, az nem lesz hosszú életű. Az agapé szeretetet nem fogja megingatni sem az idő múlása, sem a körülmények megváltozása. Érzések helyett elkötelezettségen alapszik.

"Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy Ő szeretett minket,
és elküldte az Ő fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért."

(1János 4:10)

"Aki bízik az Úrban, szerető kedvességgel veszi azt körül." (Zsoltárok 32:10)


Amennyiben szeretnél alaposabban megismerkedni a 40 nap varázsával, itt meg tudod vásárolni a könyvet: https://www.immanuel.hu/konyv.php?id=21

A filmet pedig megtekintheted itt:
https://nicelife.hu/galeria/film/fireproof.php

A szeretet jó benyomást kelt A szeretet megbecsül