A SZERETET BECSÜLETESEN KÜZD

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?"És ha egy ház önmagával meghasonlik, meg nem maradhat az a ház."
(Márk 3:35)

• Az élet viharai megmutatják, milyen anyagból készültetek. Após-anyós viták, anyagi nehézségek, munkahelyi kihívások. Ezek a helyzetek előkészítik a terepet a konfliktushelyzetekhez. Vitatkoztok, megbántódtok. Minden házaspár keresztül megy ezen. De nem mindegyik éli túl.

• Házasságod számára a legmélyebb károkat a csatározások hevében fogod okozni. Ilyenkor a legnagyobb a büszkeséged, ilyenkor vagy a legönzőbb és a legítélkezőbb. Meg kell tanulnod kezelni ezeket a helyzeteket, mert ha sikerül; erősebben jöttök ki belőle mindeketten, mint valaha.

• Meg kell tanulnod tisztán és becsületesen "harcolni". Kell, hogy legyenek egységes szabályok, melyeket bármilyen vita hevében sem léptek át. Vannak közös szabályok, és egyéni irányelvek.

"Az engedelmes felelet elfordítja a harag felgerjedését, a bántó beszéd pedig haragot támaszt."
(Példabeszédek 15:1)

"Egymás iránt ugyanazon indulattal legyetek." (Róma 12:16)


Amennyiben szeretnél alaposabban megismerkedni a 40 nap varázsával, itt meg tudod vásárolni a könyvet: https://www.immanuel.hu/konyv.php?id=21

A filmet pedig megtekintheted itt:
https://nicelife.hu/galeria/film/fireproof.php

A szeretet engedi a másikat érvényesülni A szeretet gyönyörködik a társában