A SZERETET MEGBOCSÁT

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?"Mert ha én is megbocsátottam valamit, ha valakinek megbocsátottam,
ti érettetek cselekedtem Krisztus színe előtt."
(2Korinthus 2:10)

• Képzelj el egy börtönt. Olyanokat látsz itt rabságban, akik megbántottak életed folyamán. Gyerekkori ismerősök, talán az egyik szülőd, de még a házastársad is ott van láncra verve. Ez a börtön a szívedben található. Jézus nyújtja a kulcsot feléd, hogy minden foglyot felszabadíts.

• De te nem vagy képes ilyen könnyen megbocsátani. Hátat fordítasz, ám csak most szembesülsz azzal, hogy nincs kijárat. Haragod és keserűséged belőled is rabot csinált. Szabadulásod egyedül megbocsátásodtól függ.

• Megbocsátani nem könnyű, és el is tart egy ideig míg eljutunk e döntésre. Például tényleg rossz volt, amit tettek. Talán még bocsánatot sem kértek. De a megbocsátás nem mentesít senkit a felelősség alól. Csupán átadod Isten kezébe az ügyet, és megmented magad attól, hogy a témán töprengj, és dühöngj.

"Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az Ő haragjának,
mert meg van írva: 'Enyém a bosszúállás, én megfizetek' - így szól az Úr."

(Római levél 12:19)

"A szeretet nem tart feljegyzéseket a rossz dolgokról."
(1Korinthus 13:5, angol fordítás)

"Atyám! Bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekszenek." (Lukács 23:34)


Amennyiben szeretnél alaposabban megismerkedni a 40 nap varázsával, itt meg tudod vásárolni a könyvet: https://www.immanuel.hu/konyv.php?id=21

A filmet pedig megtekintheted itt:
https://nicelife.hu/galeria/film/fireproof.php

A szeretet a kívánság ellen hat A szeretet felelősségteljes