BEVEZETŐ A 21 RÉSZES TANULMÁNYBA

Szokásaink lehetnek jók vagy rosszak. Egy bizonyos felőlük: meghatározzák mindennapjainkat. Lehetnek jók és lehetnek rosszak, mindenféleképpen meghatározóak. Van viszont lehetőség a változtatásra. Ennek segédanyaga pedig nem más, mint a "Könyv".Mi ez a könyv? Nem más, mint az a könyv, amely már emberek millióinak jelentett megoldást szokásai, rossz szokásai megváltoztatásában. Ez a Biblia. A Biblián keresztül olyan tanácsokat és megoldásokat nyerhetünk, amelyek még a rossz szokásaink megváltozásán is túlmutatnak. Az élet nagy kérdéseire találjuk meg benne a választ. A kérdés már csak az: Vannak rossz szokásaid? És kérdéseid az élettel kapcsolatban? Ha igen, akkor ez a tanulmány neked íródott. Tudtad-e, hogy

- a magyarok jelentős része lelki növekedésre vágyik?
- az előző rendszer sem tudta kiirtani az Isten iránti vágyat az emberekből, így a Biblia reneszánszát éli?
- nagyon sok magyar ember fél attól, hogy halálukkor Isten nem fog megbocsátani nekik vagy elszakadnak szeretetétől?

Magyarországon sok millió ember keresi életének értelmét. A zsúfolt munkarend, a családi és munkahelyi követelmények, a jövővel kapcsolatos aggodalmak és múltbeli csalódások mind hozzájárulnak a belső békesség utáni vágyhoz. A "Szokásformálás 21 nap alatt" c. tanulmány segíthet megtalálni a békét és a helyes irányt. Ezzel máris megtetted az első lépést a tartalmasabb élet és a ragyogóbb jövő felé vezető úton. Idődet nemsokára egy, azt gyökeresen átalakító módon fogod kezedbe venni.

Valami jó jelenik majd meg az életedben.
Ahogyan annak alapelveit felhasználod, végérvényesen megváltozol.

Miért jött létre a tanulmány?
Átgondoltad-e már, hogy életedben milyen fontos szerepet játszanak a szokások? A szokások teszik lehetővé, hogy minden napközben felmerülő cselekedet előtt ne kelljen megállnunk és tudatos döntéseket hoznunk. Például a legtöbben kávét ittunk reggelire, fogat mostunk és megfésülködtünk anélkül, hogy külön elhatároztuk volna, hogy megtesszük-e vagy sem. Egyszerűen csak azért tettük meg, mert megszoktuk.

A Biblián keresztül olyan tanácsokat és megoldásokat nyerhetünk, amelyek még a rossz szokásaink megváltozásán is túlmutatnak.

A szokások segíthetnek vagy éppen fájdalmat is okozhatnak, ahogyan a következő vers illusztrálja:

A SZOKÁS HATALMA

Állandó útitársad vagyok, vagy legjobb segítséged, vagy legnehezebb terhed,
Továbbsegítelek, vagy sikertelenség felé húzlak, parancsodra várok.
Felét átadhatod annak, amit teszel, végrehajtom gyorsan és hibátlanul.
Könnyen kordában tarthatsz, csak légy szigorú hozzám.
Mutasd meg nekem pontosan, hogyan végezzek el valamit,
Pár lecke után már magamtól is megteszem.
Minden nagy embernek szolgája vagyok, de nem kevésbé a szerencsétleneknek is.
A nagyokat én tettem naggyá, a szerencsétleneket én tettem szerencsétlenné.
Annak ellenére, hogy nem vagyok gép, egy gép precizitásával dolgozok,
Amelyhez egy ember intelligenciája társul.
Hasznodra vagy romlásodra működtethetsz engem; nekem teljesen mindegy.
Fogadj el, képezz, legyél hozzám szigorú, és az egész világot a lábaidhoz vetem.
Vegyél könnyedén, elpusztítalak. Ki vagyok? A szokásaid.
Ismeretlen szerző

Miről szól a Szokásformálás 21 nap alatt című tanulmány?
A "Szokásformálás 21 nap alatt" c. tanulmány a mai viselkedéstudományok leghatékonyabb motivációit kombinálja a világon legnagyobb hatalommal bíró szavakkal, Isten Igéjével. Isten Igéje saját magával kapcsolatban jó pár különös kijelentést tesz. Isten azt mondja, hogy Igéje élő és hatalommal teli. Legbensőbb gondolataidig és vágyaidig is átverekszi magát, felfedi legmélyebb vágyaidat és legigazabb motivációidat.

Isten Igéje tele van ígéretekkel: olyanokkal, amelyek nem csalnak meg, hanem készen állnak, hogy segítsenek, amikor nap mint nap igényled őket.

Ebben a kis tanulmányban A Könyvből fogsz olvasni - a Biblia egy új, könnyen olvasható és könnyen érthető fordításából. A hatékony motivációkkal kapcsolatban a viselkedéstudománnyal foglalkozók azt állítják, hogy amikor szándékos és célra irányuló cselekvésben veszünk részt, akkor jobbnak és értékesebbnek érezzük magunkat. A Szokásformálás 21 nap alatt c. tanulmány egy ilyen viselkedést mutat be. Minden egyes nap, amikor olvasol belőle, eléred a célodat. Ezen túl elméd erős és pozitív dolgokba nyer bepillantást.

Ezek a pozitív szavak befolyásolják majd gondolkozásodat és kilátásaidat. Ismételd azokat magadnak újra és újra, és vedd észre a változásokat életedben, családodban és hozzáállásodban. A viselkedéstudósok meghatározása szerint, ha egy viselkedést 21 napig ismétlünk, az szokásunkká válik. Csupán 21 nap alatt életed felett uralomra és egy olyan életedbe beépült szokásra fogsz szert tenni, amely békességet, örömet ad, és irányt mutat neked.

Rajtad áll. Egyszerre csak egy nappal törődj. Határozd el most a változást. Amerikaiak milliói ugyanezt a döntést hozzák meg. Jóságot és erőt szeretnének életükbe vinni. Isten valami különleges dolgot akar neked adni. Szívedhez szóló szavai vannak. Gyere és tapasztald meg hihetetlen szeretetét és jelenlétét. Csatlakozz a "Szokásformálás 21 nap alatt" c. tanulmányunkhoz, és életed véglegesen megváltozik.

A 21 nap
A teljes nemzetre kiterjedő kutatás alkalmával férfiakat és nőket kérdeztek meg. melyek azok a kérdések, amelyek ma aggasztják őket. Minden csoport következetesen ugyanazokat a tényezőket sorolta fel. Ezeket az aggodalmakat veszi sorra e tanulmány. Mindegyik nap egy újabb aggodalmat tárgyal, és azzal kapcsolatban Isten Igéjéből tanácsot és vezetést ad.

Hogyan kezdjük?
A naponkénti olvasmányok négy részre tagolódnak:

1. Egy rövid bevezetés az aznapi témához.
2. Az aznapi témához kapcsolódó válogatott részletek A Könyvből.
3. Isten ígérete. Egy isteni ígéret a napi témával kapcsolatban.
4. Végül egy cselekvési pont, amely javaslatot tesz egy cselekvésre vagy egy módra, ahogyan mindennapi életünk részévé tehetjük, amit aznap tanultunk.

Különíts el egy pár percet minden nap, lehetőleg a napnak mindig ugyanabban az időszakában! Beszélj meg egy időpontot magaddal! írd be a naptáradba! Legyél határozott családoddal és barátaiddal, hogy ne zavarjanak meg. Gyakorold a cselekvési pontban foglaltakat! Sokat lehet tanulni abból, amikor egy igazságot átültetünk a gyakorlatba. Ha megteheted, naponta többször is ismételd át az olvasnivalót. Lelkedet erőedzésben részesíted, és az ismétlések örökkévaló izomzatot eredményeznek majd.

Forrás: "The Book 21 day habit" című könyv alapján
Az Isten Igéje


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Menny, vagyis az örök élet

Hálaadás

Gyerekek és család


Szólj hozzá!