HÁZASSÁG
 


A házasságról a mai társadalom ellentmondó módon nyilvánul meg. Vészjósló válási százalékokat hallunk, míg az esküvőről szóló magazinok sok ezer oldalon jelennek meg.A legújabb tudományos kutatások a jó házasság egészségre gyakorolt hatását dicsérik, igazolva ezzel A Könyv igazát, amely már több, mint kétezer éve rendelkezik mondanivalóval ebben a témában.

A KÖNYVBŐL
"A férfi ezért elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Ti is, mindenki egyenként úgy szeresse a feleségét, mint önmagát, az asszony pedig tisztelje a férjét"
(Ef 5:31-33).

"Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta! A paráznákat és a házasságtörőket pedig ítéletével sújtja az Isten " (Zsid 13:4).

"És ugyanígy, ti férfiak is, megértően éljetek együtt feleségetekkel mint a gyengébb féllel, adjátok meg nekik a tiszteletet mint örököstársaitoknak is az élet kegyelmében, hogy a ti imádkozásotok ne ütközzék akadályba" (1Pt 3:7).

"Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat. Hasonlóképpen a férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét az önmagát szereti"
(Ef 5:25-28).

"Én szerelmesemé vagyok, és ő is utánam vágyódik. Jöjj hát, szerelmesem, menjünk ki a mezőre, háljunk a ciprusok közt! Menjünk korán a szőlőkbe, nézzük meg, fakad-e a szőlő, kinyílt-e virága, virágoznak-e a gránátalmafák? Ott ajándékozlak meg szerelmemmel" (Énekek 7:11-13).

ISTEN ÍGÉRETE
"Aki jó feleséget talált, kincset talált, és elnyerte az Úr jóakaratát" (Péld 18:22).


CSELEKVÉSI PONT

EGY TÁRSADALOM EGÉSZSÉGÉHEZ ELENGEDHETETLENEK A JÓ HÁZASSÁGOK. A KÖNYV ISTENE JÓ HÁZASSÁGOKAT SZERETNE LÁTNI. HA HÁZASSÁGBAN ÉLSZ, SZENTELD ENERGIÁDAT ARRA, HOGY ABBAN TISZTESSÉG, MEGBECSÜLÉS ÉS SZERELEM JELENJEN MEG. SZERVEZZ MEG EGY RANDEVÚT, ADJ MEGLEPETÉSÜL AJÁNDÉKOT, ÉS NE FELEDKEZZ MEG ARRÓL, HOGY HÁZASTÁRSADNAK MA VALAMIVEL KAPCSOLATBAN KIFEJEZD ELISMERÉSEDET!


Forrás: "The Book 21 day habit" című könyv alapján
Menny, vagyis az örök élet Gyerekek és a család


EZEKET OLVASTAD MÁR?

A környezet

Félelem és bátorság

Próbák és kísértések


SZÓLJ HOZZÁ!