"FELJEGYZÉSEK, MIELŐTT MEGHALOK"

Mielőtt elhagyta volna ezt a világot, a 27 éves haldokló Holly Butcher néhány erőteljes tanácsot adott nekünk, amelyet a "Feljegyzések, mielőtt meghalok" elnevezésű jegyzeteiben olvashatunk.Mindannyian tudjuk, hogy a halál elkerülhetetlen. Mégis, nem számítunk arra, hogy néhányunknak elég korán eljön. Az ausztrál New South Wales-i Holly Butcher biztosan a "túl fiatal ahhoz, hogy meghaljon" kategóriába tartozik. Az orvosok szörnyű híreket közöltek Holly-val, amikor még csak 26 éves volt. Azt mondták, Ewing-szarkómában szenved – ami egy ritka formája a ráknak, a csontokat támadja és főként a fiatalokat veszélyezteti. A hírek sokkolták Holly-t.

"Különös dolog 26 évesen felismerni és elfogadni a halandóságot." –írta a feljegyzései elején. " Ez egy olyan dolog, amit mindenki csak úgy figyelmen kívül hagy. A napok ketyegnek, és te csak arra számítasz, hogy mindig jön egy újabb nap; amíg valami váratlan dolog nem történik."

Holly diagnózisa sokkolta a családját is. Az élénk, aktív fiatal lányt úgy tűnt, elhagyja jó egészsége. Lehetetlennek tűnt hallani, hogy egy ketyegő, időzített bomba él benne. "Ő maga volt a megtestesült jó egészség," - magyarázta Holly testvére, Dean. "Dietetikusként megfelelően étkezett, rendszeresen mozgott és nem ivott túl sok alkoholt. De ez a helyzet a rákkal. Nem tesz különbséget, nem válogat."

Az orvosok semmi reményt nem adtak Hollynak. A 4. stádiumú rák már elterjedt a testének nagy részében, és a kilátások kegyetlenek voltak számára. Holly könnyen keserűvé válhatott volna. De ez a gyönyörű, fiatal hölgy kegyelemmel fogadta el a szörnyű híreket. Keményen dolgozott, hogy a

a lehető legtöbbet kihozhassa hátralévő idejéből.

"A napok ketyegnek, és te csak arra számítasz, hogy mindig jön egy újabb nap"


"Nem hagyta, hogy ez a szörnyű betegség a legjobbat kivegye belőle," – mondta Dean. "Annyi fájdalom ellenére is, mindig volt valami, amire várakozással tekintett. Az egész megpróbáltatás alatt annyira kemény és rugalmas volt." Holly nem akart meghalni. De ahelyett, hogy félt volna, vagy elfutott volna az igazság elől, ő átadta a sorsát és kihozta belőle a legtöbbet.

"27 éves vagyok. Nem akarok még menni. Szeretem az életemet. Boldog vagyok. Tartozom ezzel a szeretteimnek. De az irányítás nem az én kezemben van,"- írta Holly.

Természetes dolog imádkozni, miután ilyen híreket kap az ember. De 27 éves korában, Hollynak nyilvánvalóvá vált, hogy nem fogja megtalálni a gyógyulását ebben a világban. És szembenézni a halállal új perspektívába helyez dolgokat. Így, a figyelmes fiatal nő leült, hogy jegyzeteket írjon "Feljegyzések mielőtt meghalok" címmel azok számára, akiket hátrahagyott. És ebben hatalmas tanácsokat adott nekünk. Itt vannak a főbb mondanivalók:

1. Az élet ajándék.
"Mindig elképzeltem, ahogyan megöregszem majd, ráncosan és ősz hajjal – főként a gyönyörű családnak (és sok gyereknek) köszönhetően, amit úgy terveztem életem szerelmével valósítok meg. Annyira szeretném ezt, hogy szinte már fáj. Ez a dolog az élettel; törékeny, értékes és kiszámíthatatlan, és minden nap egy ajándék, nem egy adott jog.

2. Ne stresszelj apróságokon.
"Csak azt szeretném, hogy az emberek ne aggódjanak olyan sokat az élet apró, jelentéktelen nehézségein és próbáljanak meg emlékezni arra, hogy mindannyiunknak ugyanaz a sorsa az élet után, szóval tedd azt, amitől úgy érzed az itt töltött időd értékes és nagyszerű lesz."

3. A pozitív dolgokra koncentrálj és engedd el a többit.
"Azokban az időkben, mikor nevetséges dolgokon nyafogsz, gondolj valakire, aki komoly problémával néz szembe. Légy hálás a kisebb gondodért és lépj túl rajta. Jó dolog elismerni, hogy valami bosszantó, de próbáld meg ne negatívan befolyásolni mások napját."

4. Értékeld és viseld gondját mindennek, amid csak van.
"Hallom ahogy emberek arról panaszkodnak, hogy milyen rossz munkájuk van, vagy hogy milyen nehéz rávenni magukat, hogy sportoljanak – Légy hálás azért, amiért fizikailag képes vagy rá. Értékeld a jó egészségedet, a jól működő testedet – még ha az nem is álmaid alakja. Vigyázz rá, és vedd észre mennyire csodálatos. Mozgasd és tápláld friss étellel. De ne gyötörd!"

5. Nagylelkűen élj.
"Adj, adj, adj! Igaz az, hogy több boldogságot kapsz abból, ha valamit másokért teszel, mintha saját magadért tennél. Vegyél valami kedveset egy barátodnak. Használd a pénzedet tapasztalatszerzésre, vagy legalábbis ne azért hagyj ki valami fantasztikusat, mert valami kézzelfogható dologra költötted el a pénzedet.

6. Élj a pillanatban és légy jelen.
"Csak próbáld meg élvezni és jelen lenni a pillanatokban, és nem csupán a telefonod képernyőjén keresztül megélni azokat. Az életnek nem az a célja, hogy egy képernyőn keresztül történjen sem pedig az, hogy elkészítsd a legtökéletesebb képet. Élvezzétek a pillanatokat, emberek!

Hagyjátok abba, hogy másoknak örökítitek meg!

7. Ne maradj beragadva.
"Emlékezz, ha valami miatt boldogtalannak érzed magad, megvan ahhoz az erőd, hogy ezt megváltoztasd – a munkádban, vagy szerelemben, vagy bármi másban. Legyen benned bátorság változtatni. Nem tudhatod mennyi időd van még itt a földön, szóval ne vesztegesd el arra, hogy boldogtalan vagy. Tudom, hogy ezt mindig elmondják, de ez nagyon igaz."

Holly sokkal több tanácsot ad, így tekintsd meg a teljes "Feljegyzések, mielőtt meghalok" írását a facebook oldalán. Holly családja azután osztotta meg ezt az erőteljes levelet, miután elhunyt Holly. És a bölcsesség szavai futótűzként terjedtek, több, mint 150.000 megosztással.

Holly testvére, Dean megkérdezte nővérét, csupán néhány héttel a halála előtt, hogy van e valami utolsó kívánsága. "Boldogan azt válaszolta, 'Nincs. Egyszerű életet éltem. Nem voltak nagy terveim. Csupán boldogan szerettem volna élni.' Pontosan ezeket mondta, fel is vettem, hogy később hallgatni tudjam a hangját, " – magyarázta Dean. "Ezért hihetetlenül irónikus, hogy egy nő, aki az élet egyszerűségével is elégedett volt, hatalmas kihatása volt. Erőteljes üzenetet hagyott nekünk, amely az élet minden területén és a világ minden sarkában élő emberekkel rezonál. Ez mindig az ő öröksége lesz."

Annyira gyakran veszítjük szem elől, mennyire áldottak vagyunk az élet minden pillanatában. Az Isten irgalma minden reggel új, és minden nap alkalom nyílik arra, hogy jót tegyünk. Holly tiszteletére, tegyük meg ma az első lépéseket!


Ezeket is ajánljuk


# Elgondolkodtató # Archívum

Csodálatos down-szindrómások

Az apa megdöbbentő üzenete

Az idős ács története