AZ ÚJRAKEZDÉS ÖRÖME

Újrakezdeni csak Istennel érdemes! Ő nem örömrabló bálvány, nem időnket, tárgyainkat rabolja el, hanem Jézus azért jött, hogy önmagát adja, hogy mi azzá legyünk, aminek ő elgondolt minket. Isten az örömet nem megvalósítandó házi feladatként követeli tőlünk. Kézen fog és megtanít vele járni, hogy értelmes legyen a világ. Ezért, csak tőle tanulhatunk meg könnyen, gyorsan embernek lenni.1. Pihenni a holnap munkájáért kell
A pihenés nem menekülés az élet elől, hanem felkészülés, feltöltődés az életre. Arra való, hogy a munka örömét megtaláljuk. Ez csak úgy sikerül, ha tennivalóink mögött meglátjuk Isten akaratát.

2. Hogyan lehet ma Jézussal járni?
Az életszentség nem életidegenség, hanem mindennapi kötelességeink örömteli teljesítése felebarátaink javára és áldására. Jézus ott rejtőzik a másik emberben, ezért őt kell észrevennünk embertársainkban.

3. A reggeli és az esti mérleg
Ha meg akarsz tanulni örömmel élni, reggelente gondold át a napodat úgy, hogy megbeszéled tennivalóidat Istennel. Este pedig lefekvéskor készíts mérleget. Bánd meg, amit rosszul tettél, köszönd meg azt, amit jól, és kérj erőt a holnapi naphoz!

Az újrakezdés lehetőségét úgy nevezi a Biblia, hogy kegyelem.

4. A felülről látás öröme
Próbáld meg minden gondodat Isten szemével látni. Tudd, hogy életedben nincs véletlen, nincs hiábavaló. A rosszból és a jóból egyformán tanulni kell.

5. Mindennapjaink mentálhigiénéje
Jézussal mindig beszélgethetsz, ez biztosabb kapcsolat, mint a zsebedben a mobiltelefon. Mindig tudnod kell, hogy a felhők fölött süt a nap. Nem neked kell az életed minden terhét hordani. Oszd meg a terhet a másikkal, de először Jézussal! Ez a lélek egészségének titka.

6. Az elégedetlenség és a megelégedettség öröme
Az elégedetlenség nem más, mint álmaink, vágyaink konfliktusa a valósággal. A megelégedettség nem restség, hanem mindennapi kötelességeink teljesítése örömmel. Az az ember, aki felül, vagy alul értékeli önmagát, az örömet veszíti el. Az, aki tennivalói között önmagára talál, örülni tanul.

7. Kezdd újra!
Az újrakezdés lehetőségét úgy nevezi a Biblia, hogy kegyelem. Jézusnak ez a kegyelme minden embernek megjelent, ami arra tanít, hogy mértékletesen, igazán és szentül éljünk reménységben (Tit 2,11-14). Örülni csak úgy lehet, ha ezt a reménységet megosztom az emberekkel.

Fusd át mégegyszer az örömről szóló 8 tanulmányt!
Ismerd fel azt, mely területen érdemes még fejlődnöd, hogy az örömöd teljes legyen.


A pihenés öröme  


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az idő öröme

Örömrabló bálványok

A pihenés öröme


SEGÍTSD KÜLDETÉSÜNKET!


SZÓLJ HOZZÁ!