MEGBOCSÁTÁS

Néha saját magunknak a legnehezebb megbocsátani. Nem hagy bennünket nyugodni a "bárcsak" gondolata, amely megrabol bennünket a békességtől, és bűntudatot halmoz ránk.Ezernyi sértődést cipelünk magunkkal és oly sok neheztelést, amely megkeseríti az életünket. Ó! Milyen jó lenne megtisztulni és felszabadulni: megbocsátani és bocsánatot nyerni!

A KÖNYVBŐL
"Jöjjetek, szálljunk vitába! - mondja az Úr. Ha vétkeitek skarlátpirosak is, hófehérekké válhattok, ha vörösek is, mint a bíbor, fehérekké lehetek, mint a gyapjú" (Ésa 1:18).

"Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket" (Zsolt 103:12).

Nem hagy bennünket nyugodni a "bárcsak" gondolata, amely megrabol bennünket a békességtől, és bűntudatot halmoz ránk.

"Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is" (Kol 3:13).

"Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban" (Ef 4:31-32).

ISTEN ÍGÉRETE
"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő:
megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól"
(1Jn 1:9).

CSELEKVÉSI PONT
Alexander Popé angol költő írta: "Tévedni emberi dolog, megbocsátani isteni." Kérd Istent ma, hogy segítsen megszabadulni a sértődések és a harag terhétől! Kezdd azzal, hogy elfogadod Isten megbocsátását, aztán próbáld azt ma valaki másnak továbbadni!

Forrás: "The Book 21 day habit" című könyv alapján
Szeretet Próbák és kísértések


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Félelem és bátorság

Az anyagiak

Hálaadás


Szólj hozzá!