PRÓBÁK ÉS KÍSÉRTÉSEK

"Azokat a kártyákat kell kijátszanod, amelyeket a sors leosztott neked." - "Szorítsd össze a fogadat!" Ezek a tanácsok hangazanak el, amikor nehézre fordul a sorsunk.Mások pedig azt szeretnénk, ha úgy tennénk, mintha "egyáltalán nem is lenne olyan borzasztó", ami velünk történik. Viszont van, amikor ez nem tagadható. Hogyan maradhatunk reménnyel teliek, amikor problémák vesznek körül? Csak úgy, ha felfedezzük, Isten mindent a kezében tart.

A KÖNYVBŐL
"Nem a porból támad a hamisság, és nem a földből sarjad ki a vész, hanem az ember maga szüli a vészt, melynekszikrái a magasba szállnak." (Jób 5:6-7)

Hogyan maradhatunk reménnyel teliek, amikor problémák vesznek körül?

"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak,
akiket elhatározása szerint elhívott"
(Róm 8:28).

"Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók" (2Kor 4:17-18).

ISTEN ÍGÉRETE
"Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni"
(1Kor 10:13).

CSELEKVÉSI PONT
Ma, amikor a megpróbáltatások és a kísértések utadba állnak, állj meg! Kérd Istent, hogy mutasson utat a próbák közepette, és nyisson előtted a kísértésekből kivezető ajtót! Aztán kövesd vezetését, és tapasztald meg a győzelmet, amely Benne található.

Forrás: "The Book 21 day habit" című könyv alapján
Megbocsátás Kicsoda az a Jézus?


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ki az a Jézus?

Amit Jézus tett

Egészség és gyógyulás


Szólj hozzá!