HARAG

Az autósok erőszakos durvasága. Családon belüli erőszak. Bántó szavak. Érzelemkitörések. Mindezek arra emlékeztetnek bennünket, hogy sok ember jó adag haraggal jár-kel.Ha úgy érezzük, rosszul bántak velünk, hogyan kezeljük a megszülető haragot úgy, hogy másokat ne bántsunk? A választ A Könyvben találjuk.

A KÖNYVBŐL
"és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok.

A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint.

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben" (Róm 12:2, 9-18).

"Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát" (Jak 1:19-20).

"A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt" (Péld 15:1).

"Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket" (Péld 19:11).

ISTEN ÍGÉRETE
"Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: 'Enyém a bosszúállás, én megfizetek' - így szól az Úr. Sőt, 'ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére.' Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval" (Róm 12:19-21).


CSELEKVÉSI PONT

MA JÓVAL GYŐZD LE A GONOSZT! HA VALAKI ROSSZAT TESZ NEKED, SZÁNJ EGY PERCET AZ IMÁDKOZÁSRA, ÉS KÉRD ISTENT, HOGY SZÍVEDBEN MEGBOCSÁTÁST MUNKÁLJON. KERESS ALKALMAT, HOGY EGY INZULTUSÉIT KEDVES SZÓVAL FIZETHESS, VAGY EGY KÖZLEKEDÉSI HIBÁÉRT MEGBOCSÁTÓ PILLANTÁSSAL! INDÍTSD EL A BÉKESSÉG LÁNCREAKCIÓJÁT, ÉS FIGYELD ANNAK HATÁSÁT SAJÁT ÉS MÁSOK ÉLETÉBEN!


Forrás: "The Book 21 day habit" című könyv alapján
Egészség és gyógyulás Békesség


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gyerekek és család

Bevezető a 21 napos tanulmányba

Próbák és kísértések


SZÓLJ HOZZÁ!