LEGYEN MEG A TE AKARATOD!

A közhiedelemmel ellentétben Isten akarata nem mindig teljesül ezen a Földön. Én a tiszteletlenség leghalványabb árnyalata nélkül, de nem értek egyet azzal a nézettel, hogy minden Isten akarata szerint történik.Amikor valami rossz következik be, mint például egy tornádó, akaratlanul is elhangzik ez a mondat: valószínűleg Isten akarata volt. Nem hiszem, hogy a Biblia ezt tanítja, és ha ez valóban igaz lenne, miért kérné Isten tőlünk, hogy azt imádkozzuk, legyen meg az Ő akarata?

És a fordítottja is igaz: sokszor, ami jónak tűnik, az sem mindig az Úr akarata. Néha a Gonosz virágoztatja fel valaki ösvényét, hogy megakadályozza a jóhoz való vágyódását. Sokszor nem is tudjuk elképzelni, mi mehet végbe a lelki fátyol mögött, ezért kell imádkoznunk:

"Legyen meg a te akaratod, miképpen a mennyben, azonképpen a földön is."

A közhiedelemmel ellentétben Isten akarata nem mindig teljesül ezen a Földön


Minden bizonnyal valamennyiünk akaratát megzavarják, eltorzítják a testi vágyak. Imádkoznunk kell, hogy Isten kegyelme és Lelke irányítsa az akaratunkat, és simítsa azt az Ő akaratába. Meg kell tudnunk, mi az Ő akarata életünkben. Ennek legtökéletesebb kifejezését a Szentírásban találjuk. Az újonnan keresztelkedettek számára Isten akaratának legletisztultabb formája a Tízparancsolat.

"Hogy teljesítsem a Te akaratodat; ezt kedvelem, én Istenem, a Te törvényed keblem közepette van." (Zsolt 40:9)

Így amikor azt imádkozzuk, hogy "legyen meg a Te akaratod", akkor tulajdonképpen azt kérjük, hogy az Ő akarata engedelmességgel, alázattal valósuljon meg életünkben. Természetesen itt a Földön Jézus Isten akaratának tökéletes megvalósítója. János evangéliumából olvashatjuk Krisztus szavait:

"Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem,
hanem annak akaratát, aki elküldött engem."
(Jn 6:38)

A Gecsemáné kertjében azzal szembesülve, hogy az Atya elfordul tőle, háromszor ismétli a könyörgés szavait "mindazáltal ne az én akaratom, hanem a tiéd legyen!" (Lk 22:42)

Vajon mindig könnyű Isten akaratát teljesíteni? Nem. Óriási küzdelem volt ez Jézus számára, és nekünk is hasonlóképpen kell imádkoznunk: "legyen meg a te akaratod".

Doug Batchelor Teach Us to Pray című könyve alapján
Jöjjön el a Te országod! Egy magasabb akarat


Ezeket is ajánljuk


# Hit-bizalom # Tanitsima # Archívum

Bocsásd meg a mi vétkeinket!

Bevezető tanulmányba

Szenteltesség meg a te neved!