EGY MAGASABB AKARAT

A teremtéskor a világmindenség Isten szavára állt elő, Ádám megformálásakor viszont az Úr a föld porát használta fel. Az első embert saját kezével formázta meg, majd életet lehelt belé. Az emberiség tehát porból van. Ezért amikor azt imádkozzuk, "legyen meg a Te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is", azt is beismerjük, hogy mi csupán a föld pora, agyag és sár vagyunk."A Te akaratod a földön is" azt jelenti: "a Te akaratod" mibennünk. Megalázva magunkat Isten előtt beismerjük, hogy lázadásunk nem más, mint saját akaratunk torz megnyilvánulása. Amint azt imádkozzuk: "Legyen meg a Te akaratod", lehetővé tesszük Istennek, hogy a saját céljai szerint használjon fel bennünket.

Az Úr soha sem erőlteti ránk akaratát, Ő a szabadság felbecsülhetetlen ajándékát adományozza nekünk. Arra sem kényszerít, hogy azt imádkozzuk: "Legyen meg a Te akaratod." Legyen a mi választásunk, hogy az akarata alá vetjük magunkat, hogy Őt szolgáljuk, engedjük, hogy erejét és tervét életünkben megvalósíthassa. Amikor mindezt megértjük, feltárul előttünk a mennyei erő csodálatos tárháza.

"Legyen meg a Te akaratod; miképpen a mennyben, azonképpen a földön is."


De azzal is tisztában kell lennünk, hogy ez a folyamat ellenkező irányban is működik. Sokunkat támad a kísértő, mert akaratunkat az Ő szolgálatába állítjuk. Mi választhatjuk meg, ki az úr életünkben. Ha engedünk a Sátán által utunkba állított kísértéseknek, hatalmat adunk neki, hogy vágyait mozgósíthassa életünkben. És igen meglepő módon ha a Gonosznak adjuk át akaratunkat, éppen lépésről lépésre a szabadságunkat veszítjük el! Birtokába veszi természetünket, és rabszolgáivá válunk.

De lehetséges a Szentlélekkel is betöltekezni. Azt gondolom, mindnyájan szeretnénk ezt megtapasztalni. Legtöbbünk "a lélek kész, a test erőtelen" állapotában küzd. De amikor megértjük, és bölcsen azt tudjuk mondani: Uram, kérlek, légy az én Istenem; "Te vedd irányításod alá életem, akaratom; mostantól egész valóm átadom neked, hisz én magamban erőtlen vagyok!"

Ilyenkor lehetőséget adunk Istennek, hogy akaratát megvalósítsa életünkben. Az Úr vár, de nem alkalmaz kényszert. Amikor imádkozunk, ne felejtsük azt kérni tőle:

"Legyen meg a Te akaratod; miképpen a mennyben, azonképpen a földön is."

Doug Batchelor Teach Us to Pray című könyve alapján
Legyen meg a Te akaratod! Az Úr imája és mi


Ezeket is ajánljuk


# Hit-bizalom # Tanitsima # Archívum

Szabadíts meg a gonosztól!

És ne vígy minket a kísértésbe!

Add meg nékünk ma!