SZABADÍTS MEG MINKET A GONOSZTÓL!

Tényleg nagyon kedvelem a hetedik kérést, amelyik így szól: "de szabadíts meg minket a gonosztól". Egy olyan világban élünk, melyet a bűn sötét mocsara készül elnyelni. Az egyetlen dolog, ami nekünk, keresztényeknek tényleges reménységet jelent, az, hogy Isten megígérte, a dolgok nem maradnak örökre ilyenek.Mi a végleges szabadításra vágyunk, és amikor kimondjuk: "szabadíts meg", valójában Jézus Krisztusról beszélünk, aki mint királyoknak Királya és uraknak Ura eljön fehér lovon, megalapítja királyságát, és a ma világunkban uralkodó gonosz legutolsó írmagját is kiirtja. A "szabadíts meg" elvon bennünket a Gonosztól, és örökre elválaszt tőle.

Mondhatjuk kissé hosszabb formában is: "szabadíts meg a gonosztól". És nem csak magunkért kell imádkoznunk, de testvéreinkért is, mert a gonosz sokkal erősebb és ravaszabb, mint mi. A magunk erejéből képtelenek vagyunk megmaradni. Ezért van olyan nagy szükség Isten vezetésére.

Egy olyan világban élünk, melyet a bűn sötét mocsara készül elnyelni


A második eljövetelről szólva Krisztus ezt mondta: "(Vigyázzatok) azért minden időben, kérvén." (Lk 21:36) Nem tudom a gyakoriság fokát, de gondoljuk át saját imaéletünket, és mérlegeljünk! Az igehely teljesen idézve így szól: "Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és megállhassatok az embernek Fia előtti." (Lk 21:36)

Vajon imádkozunk-e mi minden időben?

Jézus Krisztus azt is kérte, hogy: "Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon." (Mt 24:20) Vajon ezt a kérést imádkoztuk-e már? Minden napon, minden órában imádkoznunk kell azért, hogy meg tudjunk szabadulni a gonosztól, hogy bármi történjék is e világban, megmenekülhessünk. És imádkozzunk azért, hogy mind belső, mind külső világunk örökérvényűén meg tudjon szabadulni a gonosztól. Mert lehetetlen a világ csapdáinak elkerülése, ha először saját szívünk nem tisztíttatik meg a gonoszságtól.

Doug Batchelor Teach Us to Pray című könyve alapján
És ne vígy minket a kísértésbe! Mert Tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké


Ezeket is ajánljuk


# Hit-bizalom # Tanitsima # Archívum

Legyen meg a te akaratod!

Add meg nékünk ma!

Ki vagy a mennyekben