LESZ-E ÍTÉLET?

"Rendelt egy napot, amelyen igazságos ítéletet mond majd
az egész földkerekség fölött egy férfi által, akit erre kiválasztott."
(ApCsel 17,31)Amikor az emberek Istenre gondolnak, többnyire egy kedves, öreg úriember jelenik meg a szemük előtt, aki soha nem jön ki a sodrából. Az igazság egyfelől jobb, másfelől - nem mondanám, hogy rosszabb, csupán valóságosabb, Isten szent lényére mutat, mely a bűnt utálja. Jobb, mert Isten szeretete nagyobb, mint azt valaha is gondoltuk - elég volt ahhoz, hogy elküldje a fiát, Jézust, hogy meghaljon helyettünk.

"Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne,
el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

De másabb is, mert Isten annyira szent, hogy szükségünk volt rá, hogy elküldje a fiát, hiszen "a bűn zsoldja a halál." Hadd magyarázzuk ezt meg!

A pokol nem mese, és mi mindnyájan vétkeztünk. Az a jó, hogy a menny is valóságos


Tudjuk, hogy nem vagyunk tökéletesek, de azt gondoljuk, nem olyan nagy ügy a tökéletlenségünk. Csakhogy a Biblia nevén nevezi a bűnt, és bizonygatja, hogy a bűn annyira komoly, hogy Istennek el kell ítélnie.

"Isten ugyanis haragját nyilatkoztatja ki a mennyből az emberek minden hitetlensége
és gonoszsága ellen."

A bűn elég komoly ahhoz, hogy ránk hozza Isten haragját. Ahol Isten haragja legfájdalmasabban és véglegesen jelen van, a pokol, a végleges elmúlás. Sok ember meglepődik, amikor felfedezi, hogy Jézus nagyon sokszor beszélt a pokolról, az örök halálról. A pokol legtöbb megnevezése - a gyötrődés helye, a sírás és a fogcsikorgatás helye, a külső sötétség helye -tulajdonképpen magától Jézustól származik. Tudta, hogy fel kell hívnia mindannyiunk figyelmét arra, hogy milyen súlyosak a bűneink, és

a képek, amelyeket használ, elrettentőek.

Valójában Jézus úgy beszél hozzánk, mint egy ítélőbíró: végül is tőle függ, hogy ki megy a mennybe, és ki nem kerül oda. Isten igazságos. Az ítélet félelmetes dolog azoknak akik sárba tiporják Isten nevét; a pokol nem mese, és mi mindnyájan vétkeztünk. Az a jó, hogy a menny is valóságos, és a megbocsátás lehetséges mindannyiunk számára, mert Jézus meghalt. Jézus azt mondta:

"ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára".

Nem kell félnünk az ítélettül, mert van, aki meghalt vétkeinkért; fogadjuk el Őt!

Gary Benford azonos című könyve alapján
Mit akar Isten? Hogyan lehetünk biztosak ebben?


Ezeket is ajánljuk


# Hit-bizalom # Tapintsatok # Archívum

Szüksége van ránk Istennek?

Az emberek állatok csupán?

Leellenőrizhetjük ezt a bizonyítékot?