HOGYAN LEHETÜNK BIZTOSAK EBBEN?

"Akiről bizonyságot adott mindenki előtt azáltal, hogy feltámasztotta a halálból." (ApCsel 17:31)Körülbelül háromévnyi nyilvános prédikálás után Jézust letartóztatták a hatóságok, és halálra ítélték. Az, hogy Istenné tette magát, megütközést keltett bennük, népszerűsége megrémítette őket. Hamis bírósági tárgyalás után, amelyen az illetékesek megszegtek mindenféle törvényt, elhamarkodottan kivégezték Jézust, keresztre szegezve, két bűnöző között. Aztán, természetesen, vége lett mindennek. A Biblia azonban valami meglepő dolgot mond Jézus haláláról.

Először is, hogy önkéntes volt.

"Senki sem veheti el tőlem [az életemet]: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, hatalmam van arra is, hogy ismét visszavegyem."

Másodsorban más volt.

"Váltságul [volt] sokakért" - így beszél róla Jézus maga. Ez a halál megfizette a bűneink árát:

"Mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze." Jézus halála által lehetünk szabadok.

Azok közül az emberek közül, akik mindez ideig meghaltak, egyedül csak Jézus győzte le a halált


Harmadsorban, ez nem itt volt a vég.

Három nap múlva Jézus dicsőségesen feltámadt a halálból. Ezt az evangéliumok egyhangúlag állítják. Erről szólt a legelső keresztyén prédikáció is. Itt, az Apostolok cselekedete 17-ben Pál úgy hivatkozik rá, mint annak bizonyítékára, hogy mondanivalója igaz. Mindenütt az Újszövetségben elismerik valóságosnak. Ez egy nagy örömüzenet, és reményt ad mindenkinek, aki hisz benne.

Azok közül az emberek közül, akik mindez ideig meghaltak, egyedül csak Jézus győzte le a halált. És éppen azáltal, hogy meghalt másokért, tette világossá, hogy győzelmet aratott a halál felett. Jézus azt mondta:

"Mert én élek, ti is élni fogtok".

Gary Benford azonos című könyve alapján
Lesz-e ítélet? Leellenőrizhetjük ezt a bizonyítékot?


Ezeket is ajánljuk


# Hit-bizalom # Tapintsatok # Archívum

Az emberek állatok csupán?

Létezik Isten?

Lesz-e ítélet?