DANIA YADAGO TÖRTÉNETE

Gyermekként nagy szegénységben éltem és a keresztény hitem miatt üldöztetéssel is szembe kellett néznem a Közel-Keleten. Tisztán emlékszem milyen volt az élet a kicsi és szinte üres házunkban. Nagyon kevés dolgunk volt, - sem televíziónk, sem rádiónk, semmi szórakoztató eszközünk nem volt.Mi csak a túlélésben reménykedtünk. Volt gyülekezetünk és voltak barátaink, de sosem tudhattuk, hogy mit hoz a holnap – beleértve azt a napot is, amikor az otthonunk elhagyására kényszerítettek.

Sajnálattal kell azt mondanom, hogy nem vagyok egyedül ebben a tapasztalatban. Szerte a világban, percenként 20 ember kényszerül arra, hogy elhagyja az otthonát, konfliktusok vagy üldöztetés következményeként. Jelenleg több, mint 22 millió menekült van a világban, ennek több, mint a fele még 18 éves sincs. A lakóhelyüket elhagyni kényszerültek száma pillanatnyilag a legmagasabb a II. Világháború óta - az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Ügynökségének legutóbbi jelentése szerint.

A családom és én három különböző közel-keleti országban kerestünk egy helyet, amit az otthonunknak hívhatunk. Egyik sem bizonyult biztonságosnak számunkra. El sem tudom magyarázni, milyen érzés nincstelennek lenni. És mégis megtartottuk a hitünket és ragaszkodtunk hozzá. Keveset tudtunk tenni, de imádkoztunk és reménykedtünk abban, hogy Isten hall minket és segít rajtunk.

Egy fordulópont volt számunkra, amikor valaki az Egyesült Államokból az Operation Christmas Child-on keresztül küldött nekünk egy cipősdoboznyi tisztálkodási kellékeket és apró játékokat. Nemcsak azért voltam meghatódva, mert ajándékot kaptam (az elsőt életemben), de nem tudtam elhinni, hogy valaki olyan messziről tényleg törődik azzal, hogy gondoljon rám. Fogalmad sincs arról a hatalomról, amellyel be tudod aranyozni egy gyermek napját, hetét, hónapját vagy az egész évét, csupán azzal, hogy összegyűjtesz néhány nem túl drága tárgyat, játékot és becsomagolod egy cipős dobozba. Valami olyan jelentéktelennek tűnő dolog számodra, mint egy rövid utazás a boltba,

szó szerint megváltoztathatja egy gyermek életét.

Dania Yadago nemzeti szóvivőként szolgál az Operation Christmas Child-nál


Elszigeteltnek éreztük magunkat, biztosak voltunk abban, hogy elfelejtettek bennünket. De amikor ez a cipősdoboznyi ajándék megérkezett, meglepődtünk, hogy nem csupán egy idegen gondolt ránk, de bárki, aki ezt küldte nekünk, kapcsolatba került a külvilággal is - egy rádióval. Imádkoztunk valamiért, de nem tudtuk, hogy hogyan is lesz a miénk. Ez az egyszerű ajándék átformálta egy egész család életét.

2010-ben menekültekként érkeztünk

az Egyesült Államokba, és az idei évben szereztem diplomát egyetemi végzettséggel. A pályafutásom kezdetén, amikor visszatekintek az eddigi életemre, le vagyok nyűgözve. Kiváltságosnak érzem magam, amiért Észak-Karolinában találtam otthonra, de sajnos ott ahol voltam, kevés születés lesz ilyen szerencsés.

A politikai realitások és okok olyan sokakat telepítettek át, mert így egyszerű, de bátorítani azokat, akik csak a kétségbeeséssel szembesülnek, még egyszerűbbnek kellene lennie. Egy cipősdoboz valóban egy nagyon különleges út lehet ahhoz, hogy egy kis jókedvet vigyen egy olyan gyermek életébe, aki mindenféle komoly dolgokkal néz szembe a Közel-Keleten. Ebben a hónapban több százezer amerikai alakít át cipősdobozokat a remény ajándékaivá, olyan gyermekek számára, akik nehéz helyzetekben vannak a tengerentúlon.

Dania Yadago 2017. májusában végzett a Salem College-ben, oktatási és zenei diplomát szerezve. Elkötelezett abban, hogy felemelje a hangját azokért, akik a Közel – Keleten maradtak, valamint nemzeti szóvivőként szolgál az Operation Christmas Child-nál.


Ezeket is ajánljuk


# Elgondolkodtató # Archívum

Életet mentett a Biblia

Így szerették a 10 napot élt kisfiút

Hegedűs a metróban