ÉLETET MENTETT A BIBLIA

Egy Biblia mentette meg tulajdonosa, a német Kurt Geiler életét
Franciaország északi részén 1917-ben.A központi hatalmak oldalán harcoló gyalogos katona éppen aludt a lövészárokban, amikor találat érte a helyszínt, de a könyv felfogta a gyilkos repeszt. Társai közül többen életüket vesztették a detonáció és a szétrepülő repeszek következtében.

Az első világháború nyugati frontjának soha véget nem érő állóháborújában 1917 egyik éjjelén minden figyelmeztetés nélkül közvetlen és pontos találat érte azt az északkelet-franciaországi lövészárkot, ahol Kurt Geiler aludt, feje alatt a Bibliájával. A lövedék sok társát megölte vagy súlyosan megsebesítette. Geilernek azonban kutya baja sem lett, és sikerült kimásznia a törmelék alól.

A Biblia, mely felfogta a gyilkos repeszt


Csak később, amikor a német katona megtalálta a Szentírást, fedezte fel legnagyobb meglepetésére, hogy a szétzúzott Biblia mentette meg az életét. Fia, a Lipcsei Egyetemen tanító Gottfried Geiler elmondta: "Egy négy centiméter széles repeszdarab szó szerint áthatolt a könyv felső részén. Belefúródott a lövedék, ám nem teljesen, így édesapám megmenekült és még mindig él" – idézte fel a történetet nemrég Geiler. "Elmondhatjuk, hogy a Biblia, amelyet féltve őrzünk a családban, édesapám igazi megváltása volt."

Geiler unokája szerint csak méltóképpen lehet bánni egy ilyen családi emlékkel. "Nem tudom elfelejteni azt a pillanatot, amikor apám a könyvszekrényhez vezetett, kinyitotta és kivette belőle a Szentírást, amelyet vastag papírba csomagoltak, hogy szét ne essen" – emlékezett vissza. Ezt mondta: "nézd, ez mentette meg nagyapa életét."


Ezeket is ajánljuk


# Elgondolkodtató # Archívum

Az idős ács története

Az öreg bölcs

A szeretet telepítése