A ZSEBÉBEN LÉVŐ BIBLIA MENTETTE MEG

Mellkason lőttek egy bolíviai rendőrt a bolíviai volt elnök, Evo Morales elleni tüntetéssorozat és zavargás során. A rendőrtiszt életét a bal mellrészénél lévő zsebében tartott Biblia mentette meg.A Bibliáról készített képek megjelentek a helyi médiában és egy spanyol nyelvű Facebook-üzenetben, amelyet követően futótűzként terjedt a megmenekülés csodás története. A kék színű Biblia borítóján egy kis méretű, ceruza radírjánál nem nagyobb méretű lyuk látható. A hátsó fedőlapon szintén látható egy nagyobb méretű lyuk, valamint a Biblia oldalait is szétroncsolta, illetve kiszakította az áthatoló töltény. A rendőr egy sárgaréz boxert is hordott a zsebében, amelyet a golyó szintén összeroncsolt.

"Igen! Egy igazi csoda történt!" - nyilatkozta a névtelenséget kérő, hívő keresztény tiszt a bolíviai média egyik munkatársának.

Oscar Gutierrez, a Santa Cruzban működő bűnözés elleni hatóság különleges alosztályának vezetője elmondta, hogy a meglőtt rendőrtiszt egyike volt azoknak a kivonuló járőröknek, akik megkísérelték helyreállítani a tüntetések és zavargások miatt felborult rendet Yapacani városában. A tüntetés erőszakossá fajult, lövések is eldördültek, melyből az egyik, 9 mm-es lőfegyverrel leadott lövés az említett rendőrt találta.

A rendőrtiszt életét a bal mellrészénél lévő zsebében tartott Biblia mentette meg


"Ő egy fiatal tiszt, akinek az élete csodálatos módon megmaradt az őt eltaláló töltény ellenére!" - jelentette ki Gutierrez, majd hozzátette, hogy nem is kérdéses, hogy a tiszt zsebében lévő Biblia állította meg a lövedéket, megmentve ezzel a férfi életét.

A rendőrkapitány elmondása szerint a meglőtt tisztet rutinvizsgálatokra bevitték a helyi kórházba, azonban várhatóan hamarosan hazaengedik és visszatérhet a munkájához.

A Yapacani városát is feldúló zavargás azon tüntetéssorozat része volt, amelyet egy katonai puccs során, Evo Morales elnök lemondatása céljából szerveztek országszerte. Az elnök végül lemondott és Mexikóba távozott. Támogatói a fővárosban tiltakoztak az ideiglenes kormány megalakulását követően, melynek Jeanine Anez lett az elnöke. Az erőszakos összecsapások országszerte, más városokban is elterjedtek, így köztük Yapacaniban, Bolívia keleti régiójában, a fővárostól, La Paztól kb. 450 mérföldre. A tüntetések során a rendőségtől ellopott fegyverekkel, valamint könnygázzal támadnak a rendőrök ellen, ahogy ebben az esetben is történt.


Ezeket is ajánljuk


# Elgondolkodtató # Archívum

Az öreg bölcs

Hátrahagyott üzenetek

Az idős ács története