CSÜGGEDÉS VAGY DEPRESSZIÓ

A legtöbben életünk egy szakaszában biztosan éreztük magunkat csüggedtnek. Amikor a csüggedés folytatódik, depressziót szül, és búskomorságba merülünk.Viszont néha csupán annyi elegendő felemelkedésünkhöz, hogy jelen legyen egy barát, aki hajlandó meghallgatni. Isten éppen egy ilyen barát, aki mindig kész arra, hogy meghallgasson, amikor hozzá kiáltunk.

A KÖNYVBŐL
"Az elnyomottak menedéke az Úr, menedék a nyomorúság idején. Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, URam, azokat, akik hozzád folyamodnak"
(Zsolt 9:10-11).

"Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám"
(Jer 29:11-13).

"Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk" (Zsid 4:14-16).

ISTEN ÍGÉRETE
"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű"
(Máté 11:28-30).


CSELEKVÉSI PONT

MICSODA BARÁTRA TALÁLTUNK JÉZUSBAN! SZENTELJ ANNAK IDŐT MA, HOGY ELMONDD NEKI, MI AZ, AMI ELCSÜGGESZT! NEHÉZ TERHEDET IGAZI MEGNYUGVÁSRA ÉS LELKI BÉKESSÉGRE FOGJA CSERÉLNI.


Forrás: "The Book 21 day habit" című könyv alapján
Amit Jézus tett Az Atyaisten


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bevezető a 21 napos tanulmányba

Menny, vagyis az örök élet

Házasság


Szólj hozzá!