HÁLAADÁS

Vajon milyen változást hozott, amikor a zarándokok meghívták az amerikai bennszülötteket az első hálaadás napi vacsorára? Mi történt, miután megköszönték Istennek a halat, a szarvast és a kukoricát és még a bennszülötteket is, akik segítettek a túlélésben?Jelentősen könnyebbedett az élet vagy a terhek enyhébbé váltak? Nem. Viszont a zarándokok által dédelgetett hálaadólelkület a szemüket az elvett áldásokra és azoknak ajándékozójára irányította.

A KÖNYVBŐL
"Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!" (Zsolt 136:1).

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban" (Fii 4:6-7).

"mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra " (1Thessz 5:18).

ISTEN ÍGÉRETE
"Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét! Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre" (Zsolt 100:4-5).


CSELEKVÉSI PONT

KÉSZÍTS LISTÁT AZOKRÓL A DOLGOKRÓL, AMELYEKÉRT HÁLÁT TUDSZ ADNI ISTENNEK,' ÉS AZOK ALAPJÁN TARTS EGY "HÁLAADÓ ÜNNEPET"! AZTÁN AZOKRÓL A DOLGOKRÓL KÉSZÍTS LISTÁT, AMELYEK AGGODALOMMAL TÖLTENEK EL! MIKÖZBEN MEGKÉRED ISTENT ARRA, HOGY EZEKRŐL GONDOSKODJON, ADJ HÁLÁT ÚJRA!


Forrás: "The Book 21 day habit" című könyv alapján
Az Atyaisten Békesség Istennel


EZEKET OLVASTAD MÁR?

A környezet

Amit Jézus tett

Az Isten igéje


Szólj hozzá!