AZ ANYAGIAK

A temetés mindenki figyelmét felkeltette, mivel az elhunyt elképzelhetetlenül gazdag volt. A helyiség végében két ismerős beszélgetett a végrendeletben foglaltakról:
"Mennyit hagyott hátra?" - kérdezi az egyik. "Mindet." - mondja a másik.Ez a történet megfelelően illusztrálja A Könyv hozzáállását az anyagiakhoz. Akármilyen hasznos is legyen, a pénz nem élvezhet elsőbbséget az életünkben. Az örökkévalóságba pedig nem vihetjük magunkkal. Jézus mondta: "így jár az, aki magának gyűjt, és nem Isten szerint gazdag" (Lk 12:21).

A KÖNYVBŐL
"Mert semmit sem hoztunk a világba, nem is vihetünk ki semmit belőle. De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele" (1Tim 6:7-8).

"Megemlékezve az Úr Jézus szavairól. Mert ő mondta: Nagyobb boldogság adni, mint kapni" (ApCsel 20:35).

"Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk. A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal" (1Tim 6:17-18).

ISTEN ÍGÉRETE
"Gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet" (1Tim 6:19).


CSELEKVÉSI PONT

A LELKI NYERESÉG ÖRÖK. FEKTESSÜNK BE AZ EMBEREKBE! SZÁMOLD ÖSSZE AZ ÁLDÁSOKAT ÉS OSZD MEG VALAKIVEL, AKI NEM OLYAN SZERENCSÉS, MINT TE! LEGYÉL MA ÁLDÁSSÁ VALAKI SZÁMÁRA!


Forrás: "The Book 21 day habit" című könyv alapján
Békesség A környezet


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Próbák és kísértések

Menny, vagyis az örök élet

Az Isten igéje


SZÓLJ HOZZÁ!